KHN Amsterdam voorziet geen enkel probleem om zowel Eurovisie Songfestival en F1 Dutch Grand Prix in Zandvoort te faciliteren

21 mei 2019

Via diverse kanalen krijgen wij opmerkingen en vragen of er wel voldoende hotelkamers zijn om zowel het Eurovisie Songfestival en de F1 Dutch Grand Prix in Zandvoort te faciliteren. KHN Amsterdam is van mening dat dat geen enkel propleem is. De partijen die dit in twijfel trekken hebben geen idee van de bestaande capaciteiten, voorzieningen en infrastructuur t.o.v. de andere steden, zoals Maastricht, Rotterdam en Den Haag.

Via diverse kanalen krijgen wij opmerkingen en vragen of er wel voldoende hotelkamers zijn om zowel het Eurovisie Songfestival en de F1 Dutch Grand Prix in Zandvoort te faciliteren. KHN Amsterdam is van mening dat dat geen enkel propleem is. De partijen die dit in twijfel trekken hebben geen idee van de bestaande capaciteiten, voorzieningen en infrastructuur t.o.v. de andere steden, zoals Maastricht, Rotterdam en Den Haag.

Het grote aantal hotelkamers en de bijbehorende infrastructuur is juist de reden waarom Amsterdam zich onderscheid van de andere steden en deze twee grote evenementen aan kan. Amsterdam kent nu al 35.000 hotelkamers en daar zijn er volgend jaar naar verwachting nog enkele duizenden bij. De Metropool regio Amsterdam heeft ook nog eens 45.000 hotelkamers en de ontwikkelingen hier gaan ook door.

De capaciteit in Rotterdam, Maastricht en Den Haag is na een vluchtige check van wat bronnen aanzienlijk minder. Rotterdam kent ongeveer 8.500 kamers, Maastricht als stad telt slecht 2.000 kamers. Den Haag heeft minder kamers dan Rotterdam en met een geplande groei komen ze ongeveer op 8.500 kamers uit. De groeiontwikkelingen van Maastricht en Rotterdam kennen we niet, maar zullen naar verwachting niet zo extreem hoog zijn.

Verder kennen we meerdere zalen die deze capaciteit aan kunnen en er is natuurlijk een speciale muziektempel, het Ziggo Dome, die zo klaar is voor gebruik en 17.000 bezoekers kan plaatsen. Ook hebben we de Rai die al vele malen heeft bewezen dit soort evenementen te kunnen organiseren.

We verwachten dat bezoekers van de F! Dutch Grand Prix in Zandvoort bewust kiezen voor hotels in de regio en niet in Amsterdam stad en bezoekers van het Songfestival juist wel in Amsterdam een hotel zoeken. Kortom, dat hoeft elkaar niet te bijten en er is dus capaciteit genoeg. Het is ook aannemelijk dat de prijs dan nog redelijk normaal kan blijven. Dat is de andere steden met minder aanbod van kamers in de directe omgeving een uitdaging en ook qua infrastructuur en vervoer een veel grotere uitdaging.

Schiphol als internationale luchthaven is natuurlijk ook een groot voordeel om de grote stroom bezoekers uit het buitenland te kunnen faciliteren.

Kortom KHN Amsterdam doet er alles aan om het Songfestival naar Amsterdam te krijgen. Ook via de gemeente en Amsterdam en Partners (voorheen Amsterdam Marketing) zullen wij ons stinkende best doen om Amsterdam op de kaart te zetten.

 

Terug