Nieuwe regeling Aziatische koks per 1 oktober 2019

18-06-2019

Werkgevers van Aziatische specialiteitenrestaurants kunnen zonder quotum gespecialiseerde koks uit Azië naar Nederland halen.

Per 1 oktober 2019 komt de nieuwe verbeterde regeling voor koks uit Azië. Werkgevers van Aziatische specialiteitenrestaurants kunnen zonder quotum gespecialiseerde koks uit Azië naar Nederland halen. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakte het nieuws over de verbeterde regeling eerder in april al bekend. Nu is het huidig quotum, tot 1 oktober 2019, verruimd.

Per 1 oktober geldt de nieuwe regeling, zonder quotum. Je kunt dan gebruik maken van de structurele regeling waarbij je verzekerd bent van je aanvraag.

Verruiming quotum tót 1 oktober 2019

Voor de periode tót 1 oktober 2019 is een verruiming van het quotum van 900 TWV’s/GVVA’s (tot een aantal van 3200). Minister Koolmees bevestigde de bijstelling per brief aan de Kamer. Dit houdt in dat je per 1 oktober 2019 gebruik kunt maken van een gunstige regeling. Waarbij je verzekerd bent van jouw aanvraag. Het is daarom niet nodig om uit voorzorg van te voren de nieuwe GVVA aan te vragen.

Wat houdt deze nieuwe regeling Aziatische horeca in?

KHN zet het voor je op een rij:

  • Aan de regeling is geen quotum verbonden.
  • De regeling Aziatische horeca is bedoeld voor specialiteitenkoks op functieniveau 4 t/m 6 van de Aziatische keukens China, India, Indonesië, Japan, Korea, Maleisië, Thailand, Tibet en Vietnam.
  • Vergunningen worden verleend voor de duur van twee jaar.
  • Het UWV toetst, anders dan bij de tijdelijke quotumregeling of er beschikbaar aanbod aanwezig is in Nederland/EU die de vacature kan vervullen. Echter, er is een uitzondering op de verplichting voor werkgevers om zelf actief te werven.
  • Tegenover de vrijstelling van wervingsinspanningen zijn voorschriften verbonden. De sector en werkgevers blijven verantwoordelijk om zich in te spannen om arbeidsaanbod op te leiden en/of bij te scholen om vacatures te vervullen. Ook dient de sector bij te dragen aan het verbeteren van het imago van de sector, door onder meer verbetering van de arbeidsomstandigheden.
  • De werkgever is verplicht een vacature voorafgaand aan het indienen van een aanvraag om een TWV (tewerkstellingsvergunning) of GVVA (gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid) te melden bij het UWV. De vacaturetermijn zal, gezien op de huidige situatie op de arbeidsmarkt, worden verkort naar drie weken (was vijf weken).

Lees ook

Terug