Heb jij de verplichte RI&E voor jouw bedrijf geregeld? Horeca Maatwerk helpt je graag!

30-07-2019

Ieder bedrijf is vanuit de Arbowet verplicht om een Risico Inventarisatie & - Evaluatie (RI&E) uit te voeren. Heb jij deze op orde?

Ieder bedrijf is vanuit de Arbowet verplicht om een Risico Inventarisatie & - Evaluatie (RI&E) uit te voeren. Heb jij deze op orde?

Als horecaondernemer wil je vanzelfsprekend een veilige en fijne (werk)omgeving creëren voor gasten en medewerkers, maar voldoet jouw zaak aan alles eisen? Stel: er breekt brand uit, kan iedereen dan op tijd in veiligheid komen? Is de nooduitgang niet geblokkeerd door een pallet met voorraden? Kunnen jouw mensen in de keuken veilig werken? Met een geldige RI&E voorkom je een (forse) boete van de Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie). Ook kan een verzekeraar bij het ontbreken van een RI&E schade door calamiteiten afwijzen.

Wat is een RI&E?

Met een RI&E worden alle veiligheids- en gezondheidsrisico’s in je bedrijf geïnventariseerd, wordt er een plan van aanpak opgesteld en worden verbeterpunten besproken.

Voor de branche is een speciale horeca-RI&E ontwikkeld, die goedgekeurd is door de Inspectie SZW. Ontbreekt jou de tijd om zelf een RI&E uit te voeren of vind je het lastig om alles in kaart te brengen? De adviseurs van Horeca Maatwerk helpen je graag op weg en kunnen de hele risico inventarisatie van je over nemen.

Een RI&E-scan uitbesteden? Zo gaat dat in zijn werk!

  1. De adviseur neemt het hele RI&E-proces van het invullen en opstellen van een plan van aanpak uit handen. Hij bekijkt de vestiging, gaat met je in gesprek over het arbobeleid en bestudeert een aantal praktische zaken zoals het bhv-plan en het huishoudelijk reglement. Het erkende horeca RI&E-instrument vult de adviseur op een later moment voor je in.
  2. De adviseur stelt de rapportage op, inclusief een plan van aanpak (met actie- en verbeterpunten).
  3. De ondernemer dient de actie- en verbeterpunten op te volgen, anders is de RI&E niet compleet en loop je kans op een forse boete van de Inspectie SZW, die jaarlijks steekproefsgewijs bedrijven controleert.

Aantal medewerkers

Heb je 25 of meer medewerkers per vestiging? Dan moet de RI&E getoetst worden door een gecertificeerde (kern)deskundige;

Als je zelf een RI&E hebt opgesteld, dan ben je wettelijk verplicht deze RI&E en het plan van aanpak te laten toetsen door een gecertificeerd deskundige. Deze deskundige bekijkt of alle risico’s op de lijst staan, of de situatie in het bedrijf goed is weergegeven en of de laatste normen en richtlijnen zijn gebruikt. Ook adviseert deze deskundige bij het plan van aanpak. De toetsing is dus een inhoudelijk, deskundig advies over de RI&E en het plan van aanpak dat jouw bedrijf verplicht moet laten uitvoeren. Daarna moeten bedrijven, ná instemming door een OR of PVT (indien aanwezig), met de getoetste RI&E en plan van aanpak aan de slag.

Heb je minder dan 25 medewerkers? Dan ben je als je het erkende horeca RI&E instrument gebruikt vrijgesteld van toetsing. Wil je de RI&E wel getoetst hebben, dan kan dat natuurlijk wel.

Leden van KHN profiteren van korting op een RI&E-scan via Horeca Maatwerk.

Kosten

Heb je minder dan 25 medewerkers per vestiging en/of minder dan 500 m²?
(Alle arbeidsovereenkomsten meegeteld (dus niet alleen het aantal fte’s, ook parttimers, oproepkrachten, stagiaires en uitzendkrachten worden meegeteld)

  • Ben je lid van KHN?
    Dan betaal je voor de uitvoering van de RI&E-scan een vast bedrag van € 795 (exclusief btw en inclusief reiskosten).
  • Ben je geen lid van KHN?
    Dan betaal je voor de uitvoering van de RI&E scan een vast bedrag van € 995 (exclusief btw en inclusief reiskosten).

Heb je meer dan 25 medewerkers per vestiging en/of meer dan 500 m²?
Bij meer dan 25 medewerkers (oproepkrachten meegeteld) per vestiging en/of meer dan 500 m² is een aanvullende toetsing door een kerndeskundige of arbodienst verplicht. Ook dit regelen we. Je betaalt voor de RI&E-scan én de toetsing:       

Tariefstelling KHN-leden Niet-leden
Bij 1 bedrijfsactiviteit (uitvoeren en toetsen) € 1095 € 1295
Bij 2 bedrijfsactiviteiten (uitvoeren en toetsen) € 1195 € 1395
Bij 3 bedrijfsactiviteiten (uitvoeren en toetsen) € 1295 € 1495
Bij 4 of meer bedrijfsactiviteiten  prijzen op offertebasis

Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw en inclusief reiskosten.

Horeca Maatwerk_Logo

Vragen of meer info?

Heb je vragen? Of wil je meer info? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met de adviseurs van Horeca Maatwerk via 0348 489 419 of via info@horeca-maatwerk.nl.
Bekijk ook de meestgestelde vragen en antwoorden over de RI&E.

Terug