Nieuwsoverzicht

Wie maakt de Lekkerste Stamppot met minder zout?

23-10-2018
-

KHN en de Nierstichting dagen Nederlandse koks uit om de Lekkerste Stamppot met minder zout te maken. De koks van de vijf beste recepten staan op de Horecava 2019 in de finale.

Informatie uit Preventieakkoord over roken gelekt. KHN reageert.

18-10-2018
-

KHN is in gesprek met de staatssecretaris van VWS over het verbod op rookruimten in de horeca. Dit overleg is nog niet afgerond. Toch publiceerde De Telegraaf vandaag al gelekte informatie. KHN reageert. 

Open uw deuren op de Werkbezoekdag op 21/11 en ontmoet potentiële medewerkers

17-10-2018
-

Doe mee aan de Nationale Werkbezoekdag op 21 november 2018 en wie weet komen potentiele medewerkers een 'kijkje in uw keuken' nemen.

Heeft u uw medewerkers al bekroond?

16-10-2018
-

Alle 400.000 medewerkers in de horeca verdienen een bedankje in de vorm van een virtuele kroon, vinden KHN en CNV Vakmensen. Doet u ook mee?

KHN-voorzitter bij EenVandaag: sluiten horecazaken na beschieting werkt averechts

16-10-2018
-

KHN-voorzitter Robèr Willemsen pleitte er in het tv-programma EenVandaag voor dat burgemeesters niet standaard een horecazaak sluiten na een geweldsincident.

Doe ook mee met de Nacht van de Nacht!

16-10-2018
-

Zaterdag 27 oktober is de 14e ‘Nacht van de Nacht’. Daarbij willen KHN en Natuur- en Milieufederaties gasten bewust maken van energiebesparing op licht en lichtvervuiling.

Siep de Vries van Hotel Restaurant de Stripe gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Friesland

15-10-2018
-

Maandag 15 oktober is Siep de Vries van Hotel Restaurant de Stripe in Wijnjewoude gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Friesland.

MKB heeft ook baat bij handhaven dividendbelasting

15-10-2018
-

Het kabinet heeft 15 oktober jl. besloten om de dividendbelasting te handhaven. Met de opbrengst daarvan wordt ook tegemoet gekomen aan wensen van KHN en het MKB. Een goede zaak, vindt KHN.

Het best getapte bier in Nijmegen komt van Giulio Severijnen

15-10-2018
-

Barman Giulio Severijnen van Café Biessels tapt de best biertjes van regio Nijmegen. Hij won maandag 15 oktober de regionale tapwedstrijd in het NEC-Goffertstadion.

Kom inspiratie opdoen! Twee nieuwe inspiratiesessies: ‘Hoe maak ik groenten (nog) lekkerder?’ en ‘Verrot lekker’

12-10-2018
-

Dutch Cuisine en KHN organiseren in november twee inspiratiesessies, speciaal voor leden van KHN. Schrijf u snel in, want het aantal plaatsen is beperkt.

Toerisme Top over Nederland als toeristische bestemming in 2030

10-10-2018
-

Vandaag vindt de eerste Toerisme Top van Nederland plaats. Doel is om gezamelijk te werken aan kansen voor Nederland als toeristische bestemming in 2030.

Restaurants bieden vaker doggybag aan om voedselverspilling tegen te gaan

09-10-2018
-

De ‘doggybag’ is één van de mogelijkheden om voedselverspilling tegen te gaan. KHN vindt dat een prima zaak, maar het is nog beter om naar de oorzaak te kijken. Als een horecaondernemer ziet dat er teveel eten over blijft, kan hij zijn porties hierop aanpassen.

Bent u voorbereid op cybercrime? KHN geeft tips

08-10-2018
-

Tips voor betere internetveiligheid.      

Igor Stel gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Limburg

08-10-2018
-

Op maandag 8 oktober is Igor Stel, eigenaar van All-in Echt, Kasteel Limbricht, Valdeludo en Entertrain gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Limburg 2018/2019.

Utrechtse restaurants laten zien hoe toegankelijk ze zijn

08-10-2018
-

Vrijdag 5 oktober lieten Utrechtse restaurants tijdens ‘Toegankelijk Uiteten Utrecht’ zien dat zij iedere dag toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Want iedereen is welkom in de horeca.

Roderick Dekker wint de ‘Wel-zo-veilig-Award 2018’

08-10-2018
-

Roderick Dekker van Feestcafé Bugsy’s en Polo Bar in Haarlem wint dit jaar de ‘Wel-zo-veilig-Award’. Hij weet door een totaal-aanpak een zo veilig mogelijke omgeving voor medewerkers en bezoekers te creëren.

Dutch Cuisine en KHN werken samen aan duurzame menu’s in de horeca

05-10-2018
-

Dutch Cuisine en KHN hebben vandaag een overeenkomst ondertekend om samen actief aandacht geven aan de ‘verduurzaming’ of ‘vergroening’ van de menukaart in de Nederlandse horeca.

Sander Meeter tapt de mooiste bieren van Noord-Nederland

04-10-2018
-

De beste biertjes van Noord-Nederland worden getapt door barman Sander Meeter van Beachclub Lemmer in Friesland. Sander won 1 oktober de regionale tapwedstrijd in Groningen.

Amrath hotel Brabant en KHN vieren 50-jarige samenwerking

04-10-2018
-

Amrath Hotel Brabant in Breda is al 50 jaar lang lid van KHN. Michel Kloeg, lid van het landelijk bestuur van KHN, benadrukt het belang van deze lange samenwerking: “Samen geven we de horeca power!”

KHN in gesprek met staatssecretaris: goede oplossing rookruimten nabij

03-10-2018
-

Staatssecretaris Blokhuis (VWS) en KHN-voorzitter Robèr Willemsen bespreken de voorwaarden waaronder rookruimten in de horeca worden verboden. De verwachting is dat er binnenkort een goede, voor de horeca werkbare oplossing ligt.

KHN praat met Tweede Kamer over granaten en sluitingen en auteursrecht

02-10-2018
-

KHN heeft twee onderwerpen bij de Tweede Kamerleden aangekaart: 1. Granaten en sluitingen. 2. Auteursrecht.

Café Victoria in Woerden bestaat 150 jaar

02-10-2018
-

KHN feliciteert Café Victoria in Woerden met haar 150-jarig bestaan.

Tips over eerlijk speelveld en een blik op de toekomst tijdens het bestuurderscongres

02-10-2018
-

Maandag 1 oktober was het jaarlijkse KHN congres in Burgers Zoo. Onderwerp van het creëren van een eerlijk speelveld voor de horeca.

KHN Zwolle gekozen tot Beste KHN Bestuurdersteam 2018

01-10-2018
-

Sinds 2017 wordt één van de afdelingsbesturen van KHN uitgeroepen tot Beste Bestuurdersteam. Dit jaar is dat KHN Zwolle!

Terug