Regio Noord-Holland

KHN regionieuws

Basistraining Bhv (1 dag) en E-learning 17 juni in Alkmaar

03-06-2019
-

Elk bedrijf is verplicht om maatregelen te treffen voor interne hulpverlening. Wil je als horecaondernemer je bhv-diploma halen? Of je medewerkers opleiden tot bhv’er? KHN biedt in samenwerking met Chubb Fire & Security een eendaagse bhv-training met e-learning aan.

In 9 stappen naar Excellent cameratoezicht via de gratis scan voor ondernemers in Noord-Holland

26-03-2019
-

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen camera’s in Nederland zijn. Camera’s om ondernemers, burgers en hun eigendommen te beschermen. In meer dan de helft van de gevallen blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze daardoor niet door de politie worden gebruikt om daders op te sporen.

Politiek en horeca Noord-Holland: het is tijd dat er één overheidsloket voor strandondernemers komt

08-03-2019
-

Er moet zo snel mogelijk één loket komen waar strandondernemers in Noord-Holland al hun vergunningen kunnen regelen. Daarmee moet er een eind komen aan de wirwar van overheidsloketten waar strandondernemers nu mee te maken hebben. Dit was één van de uitkomsten van het politieke debat dat KHN Noord-Holland dinsdagavond 6 maart in De Nadorst in Blokker organiseerde.

Koopstroomonderzoek 2018: Online shoppen vooral effect op middelgrote centra

15-02-2019
-

Het aantal mensen dat online winkelt, blijft nog steeds toenemen. Dat heeft met name effect op middelgrote winkelcentra. Winkels in deze gebieden zien hun omzet teruglopen. Dat is een van de conclusies uit het ‘Randstad Koopstromenonderzoek 2018’. Opvallend is dat de grote centra hun positie juist verstevigen.

Provinciale Staten op de hoogte gebracht van belang van de horeca

13-12-2018
-

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen 2019 heeft KHN Noord-Holland een brief naar de partijen binnen de provincie Noord-Holland gestuurd om een aantal belangrijke zaken onder hun aandacht te brengen. Het gaat om onderwerpen die van belang zijn voor horecaondernemers in de provincie Noord-Holland.

Lokaal horecanieuws in de media

Keukenbrandje zorgt voor ontruiming Alkmaarse 1840 Food Bar

16-06-2019 - Zaterdagavond is restaurant 1480 aan de Mient in Alkmaar ontruimd vanwege brand in de keuken. De vlam was in de pan geslagen waardoor sprake was van flinke rookontwikkeling. Vanwege de dichte bebouwing en de leeftijd van de panden werd het incident opgeschaald naar 'middelbrand', zodat er voldoende eenheden ter plaatse kwamen. Er kwamen vier brandweerwagens ter plaatse en omstanders werden op afstand gehouden. Uiteindelijk bleek het brandje met een blusdeken geblust te kunnen worden.

Fantasieobjecten trekken veel bekijks bij Stoommachinemuseum in Medemblik [video]

15-06-2019 - Verkleed en geschminkt zitten Jan (58) en Peter (25) Wessels zaterdagmiddag aan tafel in het restaurant van het Stoommachinemuseum. Even een korte pauze, voordat ze weer in hun rol kruipen. Buiten trekken de vier machines waarmee ze naar Medemblik gekomen zijn al de nodige bekijks. En als de twee theatermakers van Abacus er even later ook nog beweging in brengen, vallen de monden helemaal ...

Restaurant ontruimd wegens keukenbrand in Alkmaar

15-06-2019 - Restaurant 1448 aan de Mient in Alkmaar is zaterdagavond ontruimd geweest wegens een keukenbrand. Er was brand ontstaan in een pan. Daarbij was veel rook vrijgekomen. Om die reden moesten alle gasten en het personeel het pand verlaten.De Veiligheidsregio meldt dat de brandweer snel heeft gehandeld door de brand te blussen met een blusdeken. Het restaurant is vrijgegeven en iedereen is weer binnen. © DNP.