Afdeling Noordwest Friesland (zonder bestuur)

KHN afdelingsnieuws

De Streekweek 20 juni t/m 27 juni in Friesland

11-06-2019
-

Om aandacht te vragen voor onze Friese producten en om de producenten in het zonnetje te zetten organiseren wij van 20 juni t/m 27 juni De Streekweek in Friesland. De Streekweek is een week met activiteiten, excursies, proeverijen, lezingen, workshops en rondleidingen. Dit doen wij samen met alle producenten, boeren, lokale initiatieven, scholen, aanbieders, horeca en andere organisaties die zich bezig houden met duurzame voeding om een zo groot mogelijk bereik te hebben.

Quickstart AVG en Digitaal Veilig Ondernemen

04-06-2019
-

Voldoet jouw organisatie aan wetgeving omtrent AVG? Is jouw organisatie weerbaar tegen digitale dreigingen zoals ransomware aanvallen?

Regiovergadering KHN Friesland op 14 mei jl.

22-05-2019
-

Op 14 mei jl. zijn de gemeentebestuurders in vergadering bijeen geweest in hotel Jans te Rijs. Het regiobestuur informeert je graag over het besprokene.

Frysk op 'e kaart

08-05-2019
-

Undernimme yn in ûnderskiedende regio mei in sterke eigen identiteit en klanten dy’t neist it Nederlânsk likegoed de Fryske taal brûke. In oantal ûndernimmers yn Fryslân dogge der al har foardiel mei. Sy brûke harren Fryske identiteit as middel om minsken oan harren te binen en harren netwurk te fergrutsjen.

Wil je meedenken/praten over het concept Drank en Horecaverordening in de gemeente Waadhoeke?

01-04-2019
-

Onlangs heeft de gemeente Waadhoeke het concept Drank- en Horecaverordening Waadhoeke verzonden, dit betreft een harmonisatie van de paracommerciële schenktijden.

De Pleats in Burgum ontvangt ‘Meiinoar Meidwaan’ Vignet

28-03-2019
-

Maandag 25 maart reikte wethouder Gelbrig Hoekstra het MVO-vignet ‘Meiinoar Meidwaan’ uit aan De Pleats in Burgum. ‘De Pleats geeft plek aan jongeren die anders werken en denken’, aldus wethouder Hoekstra. ‘Bij de begeleiding betrekken ze alle ruim 50 medewerkers van het restaurant. Op die manier blijven de taken voor de jongeren afwisselend en interessant.’  

Sander Meeter tapt de mooiste bieren van Noord-Nederland

04-10-2018
-

De beste biertjes van Noord-Nederland worden getapt door barman Sander Meeter van Beachclub Lemmer in Friesland. Sander won 1 oktober de regionale tapwedstrijd in Groningen.

Roadshow LF2018 voor toerisme ondernemers!

26-10-2017
-

In 10 bijeenkomsten wordt de toeristische sector in Friesland bijgepraat over het Culturele Hoofdstad programma, wordt promotiemateriaal uitgedeeld en krijgt u tips om op het programma in te spelen.

Felicitaties KHN voor Sporthal de Greidhoeke met 25-jarig lidmaatschap

02-10-2017
-

Koninklijke Horeca Nederland feliciteert de heer Bergsma, eigenaar van Sporthal de Greidhoeke in Easterein, met het 25-jarig lidmaatschap van onze branchevereniging.

Lokaal horecanieuws in de media

Waadhoeke kan meer toeristen trekken *foto's*

14-06-2019 - Dinsdag 11 juni was er een publieksavond over toerisme in het dorpshuis in Ried. Doel van de avond was informatie op te halen voor de nieuwe nota Toerisme van de gemeente Waadhoeke. Martine Mollema van ZKA, een bureau voor vrijetijdseconomie, presenteerde de resultaten van een onderzoek naar verblijfsrecreatie en dagrecreatie. Conclusie van de avond was dat er veel potentieel is om toeristen te trekken. De aanwezigen gingen met elkaar brainstormen aan zes thematafels.