Projectmanager Arbeidsmarktcommunicatie

Ben jij een hands-on kartrekker en zorg je ervoor dat alle eindjes aan elkaar geknoopt worden door aan de juiste knoppen te draaien? Kun jij goed samenwerken in een team én heb je (enige) ervaring met arbeidsmarktvraagstukken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Een gastvrije horecabranche vraagt om enthousiaste medewerkers die met trots en passie hun vak uitoefenen. En om werkgevers die deze medewerkers omarmen en ze de ruimte geven om zich verder te ontwikkelen. Als Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zorgen we voor de juiste randvoorwaarden als het gaat om Goed Werkgeverschap, zowel landelijk als regionaal. Desondanks zijn de uitdagingen om nu en in de toekomst voldoende en het juiste personeel te vinden erg groot. Zo groot dat een integrale aanpak én omdenken noodzakelijk zijn: niet alleen werven, maar ook werken aan je aantrekkelijkheid als werkgever en als branche. En hoe kan werk slimmer worden georganiseerd? Dat vraagt om extra inzet op dit thema. Daarom zijn wij per direct op zoek naar een enthousiaste hands-on projectmanager die ons beleidsteam versterkt bij de uitvoering van onze arbeidsmarktvisie én zelf ook actief de handen uit de mouwen steekt.

Wat ga je doen?

De komende twee jaar zet KHN extra menskracht in om haar leden te ondersteunen bij arbeidsmarktvraagstukken. Er ligt een voorstel op hoofdlijnen dat verder moet worden uitgewerkt en vervolgens moet worden geïmplementeerd. Denk aan onderzoeken, communicatieplannen, voorlichtingscampagnes, (regionale) toolkits, regionale instroomprojecten, partnerships en samenwerkingsverbanden. En tevens aan fundraising en het ondersteunen bij subsidieaanvragen. We zijn dus hard op zoek naar een doener die meters kan maken en die tevens regie houdt op het grotere geheel!

Je bent onderdeel van het team Belangenbehartiging; een compact maar dynamisch team dat zich bezighoudt met de beleidsvorming binnen KHN en de lobby richting Den Haag. Intensieve samenwerking met onze collega’s in de regio en via hen in verbinding staan met onze leden is cruciaal voor wat we doen. Binnen KHN zorg jij ervoor dat ons arbeidsmarkt beleid wordt uitgevoerd. Je neemt de regie én je steekt ook zelf de handen uit de mouwen. Hierbij werk je nauw samen met communicatiespecialisten en regiomanagers en heb je contact met externe (creatieve) bureaus, beleidsmakers, partners en stakeholders. Wij werken hybride, dus zowel vanuit ons flexkantoor in Woerden als vanuit huis.

Wat vragen wij?

 • Je hebt een hbo/wo werk- en denkniveau
 • Je hebt (enige) ervaring met arbeidsmarktproblematiek
 • Je hebt ervaring met het leiden van projecten
 • Je bent resultaatgericht
 • Jij bent zowel een kartrekker als een echte aanpakker (hands-on)
 • Je hebt ervaring of affiniteit met (horeca)ondernemers
 • Je begrijpt de dynamiek van een vereniging
 • Je bent assertief en communicatief sterk
 • Je bent gewend om te werken in een omgeving met veel verschillende stakeholders
 • Je bent minimaal 12 maanden beschikbaar
 • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende maar vooral leuke opdracht met ruimte voor eigen initiatief in een professionele werkomgeving met goede arbeidsvoorwaarden. Koninklijke Horeca Nederland is een leuke en dynamische organisatie met veel oog voor het welzijn van de medewerkers. Meer informatie over ons is te vinden op deze pagina.

Team KHN

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is dé branchevereniging voor de horeca. Met ruim 230 afdelingen door heel Nederland vertegenwoordigt KHN 18.000 leden en zo’n 255.000 medewerkers. KHN maakt zich sterk voor een professionele en toekomstbestendige horeca. KHN ondersteunt haar leden met belangenbehartiging, advies, financiële voordelen en inspiratie.

Interesse?

Voor meer informatie over deze functie / opdracht kun je bellen met Hans Kant, Hoofd Belangenbehartiging via 06 51987022. Je kunt reageren door een korte motivatie en cv te mailen naar j.vankleef@khn.nl. Je hoort dan snel van ons!