Senior Beleidsadviseur Arbeidsvoorwaarden

Ben jij de ervaren adviseur die mede invulling wil geven aan de strategische beleidsagenda van Koninklijke Horeca Nederland op het terrein van de arbeidsvoorwaarden en pensioen? Ben je in staat om die agenda ook praktisch door te vertalen naar de werkvloer van onze leden en vind je het leuk om zelfstandig uitvoering te geven aan projecten op het terrein van arbeidsvoorwaarden, pensioenen, Arbo etc.? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) behartigt al meer dan 139 jaar de belangen van horecaondernemers. Lang genoeg om te weten dat voor een gastvrije horecabranche, naast gedreven ondernemers, enthousiaste medewerkers die met trots en passie hun vak uitoefenen onmisbaar zijn. Om dat voor elkaar te krijgen zijn moderne arbeidsvoorwaarden en -voorzieningen, of dat nou in een cao-vorm is gegoten of niet, onmisbaar. Dat is op dit moment best goed geborgd maar vergt permanent onderhoud en een visie voor de toekomst. Zeker met de beleidsontwikkelingen rondom flexibiliteit en zekerheid, zzp-ers en platformwerkers, het nieuwe pensioenstelsel etc.

In verband met het aanstaande vertrek van een van onze meest ervaren collega zijn wij op zoek naar een ervaren beleidsadviseur arbeidsvoorwaarden die ons beleidsteam versterkt bij het invullen én uitvoeren van de strategische beleidsagenda op met name het terrein van de arbeidsvoorwaarden.

Wat ga je doen?

Vanzelfsprekend volg je de ontwikkelingen op je vakgebied en de ontwikkeling van de wet- en regelgeving op het brede terrein van de arbeidsvoorwaarden op de voet. Je bent de spil en aanjager van de door de vereniging KHN te bepalen strategische beleidsagenda op het terrein van de arbeidsvoorwaarden. Dat geldt ook voor pensioenen en effecten vanuit de sociale zekerheid die arbeidsvoorwaarden raken. Om het noodzakelijke interne draagvlak te verwerven werk je intensief samen met je collega’s binnen het team belangenbehartiging maar ook met onze bestuurscommissie sociale zaken die bestaat uit leden van KHN. Het onderhouden van nauwe contacten met VNO-NCW en MKB-Nederland, andere brancheorganisaties, vakbonden en ministeries is een vanzelfsprekendheid.

Je hebt een belangrijke rol in het voeren van een effectieve lobby, zowel binnen VNO-NCW/MKB-Nederland als in ‘Den Haag’, om de belangen van de leden van KHN maximaal te behartigen. Goede en voor de leden begrijpelijke communicatie over de beleidsontwikkeling, maar ook over de inzet van KHN en het waarom van de KHN-lobby is een onlosmakelijk onderdeel van de functie. Net als het ophalen van signalen en wensen bij de achterban en het sparren met en adviseren van de collega’s in het veld.

Het zelfstandig uitvoeren van concrete projecten op het terrein van arbeidsvoorwaarden, pensioenen, etc., is geen hoofdmoot maar hoort er wel bij.

Je bent onderdeel van het team Belangenbehartiging; een compact maar dynamisch team dat zich met name bezighoudt met de beleidsvorming binnen KHN en de lobby richting Den Haag. Binnen KHN werken we hybride, dus zowel vanuit ons flex kantoor in Woerden als vanuit huis.

Wat vragen wij?

 • Minimaal een hbo/wo werk- en denkniveau
 • Minimaal 32u per week beschikbaar, liefst fulltime
 • Aantoonbare, ruime ervaring op het brede terrein van arbeidsvoorwaarden
 • Affiniteit met en kennis over pensioenen is absoluut een pré
 • Sterk gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen
 • Iemand die draagvlak kan creëren en kan beïnvloeden
 • Een ervaren (cao)onderhandelaar
 • Iemand die de dynamiek van een vereniging begrijpt
 • Een persoon die zich kan verplaatsen in de uitdagingen van een (horeca)ondernemer
 • Een stevige persoonlijkheid die op basis van inhoud weet te overtuigen en gewend is om te werken in een omgeving met veel verschillende stakeholders
 • Een fijne collega
 • Werkervaring in de horeca is geen must maar wel een pré

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende maar vooral leuke baan met veel ruimte voor eigen initiatief in een gezellige en tegelijkertijd professionele werkomgeving met een goed salaris, bovengemiddeld aantal vakantiedagen en een premievrij pensioen. Koninklijke Horeca Nederland is een dynamische organisatie met veel oog voor het welzijn van de medewerkers. Meer informatie over ons is te vinden op deze pagina.

Team KHN

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is dé branchevereniging voor de horeca. Met ruim 230 afdelingen door heel Nederland vertegenwoordigt KHN 18.000 leden en zo’n 255.000 medewerkers. KHN maakt zich sterk voor een professionele en toekomstbestendige horeca. KHN ondersteunt haar leden met belangenbehartiging, advies, financiële voordelen en inspiratie.

Interesse?

Voor meer informatie over deze functie kan je bellen met Hans Kant, Hoofd Belangenbehartiging via 06 51987022. Heb je interesse? Stuur dan je CV en korte motivatie naar Joyce van Kleef j.vankleef@khn.nl. Je hoort dan snel van ons!