Regio Amsterdam

KHN regionieuws

Amsterdam aan kop in Nederland en Europa als het gaat om hoogte toeristenbelasting

19-02-2019
-

In 2019 hanteert Amsterdam een toeristenbelasting van 7%. Hiermee staat onze hoofdstad aan kop vergeleken met soortgelijke steden in de EU. Onderstaand kun je het overzicht bekijken van de toeristenbelasting per stad in Nederland en in Europa. Hierbij is een selectie genomen van de steden waarbij toeristen een grote rol spelen.

Amsterdamse horeca en onderwijs leren samen!

24-11-2015
-

Tijdens de KHN Onderwijsdagen in Amsterdam op 17 en 18 november namen ongeveer 250 docenten en zo’n 120 horecaondernemers een kijkje in elkaars keuken.

Lokaal horecanieuws in de media

Amsterdam - Illegaal gokken en verdovende middelen in horecagelegenheid

15-06-2019 - Tijdens een integrale horecacontrole in een pand aan de Hofwijckstraat vrijdagavond 14 juni 2019 zijn verdovende middelen en een illegale gokzuil aangetroffen. De politie hield één persoon. Deze gaf een valse naam op, stond gesignaleerd voor openstaande hechtenis en was ongewenst vreemdeling. De controle vond plaats naar aanleiding van signalen, dat men in deze gelegenheid illegaal kon gokken en harddrugs kon gebruiken. Rond 22.

Bewoners Gerard Douplein klaar met drukte: 'Moet ik dan in een hutje op de hei zitten?'

15-06-2019 - Bewoners van het Gerard Douplein in De Pijp vinden dat ze in hun wijk teveel overlast door horeca ervaren. Gistermiddag hielden ze daarom een protestactie.'Met de overlastmeldingen wordt door de gemeente niets gedaan', zei Freddy Wissink, organisator van het protest. 'De gemeente registreert het, stuurt een bevestiging en daarna is het afgelopen.' De bewoners hoopten dat er in het nieuwe terrassenplan van de buurt zou staan dat er terrassen zouden verdwijnen.

Ionica Smeets zit jury Librisprijs voor

15-06-2019 - AMSTERDAM Hoogleraar wetenschapscommunicatie Ionica Smeets is benoemd tot voorzitter van de Libris Literatuurprijs 2020. De vakjury bestaat verder uit Paroolrecensent Dirk-Jan Arensman, Volkskrantrecensent Bo van Houwelingen, schrijver en theatermaker Christine Otten en emeritus hoogleraar cultuur en educatie van de Universiteit Gent Ronald Soetaert. Smeets maakt in mei 2020 tijdens het traditionele galadiner in het Amstel Hotel bekend wie de...