Regio Gelderland

KHN regionieuws

Er zijn geen nieuwsberichten gevonden.

Lokaal horecanieuws in de media

Zorgen en oud zeer bij buurtbewoners, maar geen bezwaar tegen Obelink

18-06-2019 - 'Wéér nieuwe plannen, ik ben heel sceptisch', zei een buurtbewoonster dinsdag tijdens een informatiebijeenkomst bij Palio op het Beatrixpark. 'Het verkeer vormt het grote probleem, de gemeente is nog nooit wezen kijken. Die nieuwe rotonde is een grote fout.' Een buurtbewoner meldt na afloop van de bijeenkomst dat ze al dertien jaar met nieuwe plannen worden geconfronteerd; van een woonwijk tot een gezondheidspark (Park Achterhoek) van 6,5 hectare groot met 'vakantiehuisjes' en hotel.

Koning opent nieuwe Park Paviljoen

18-06-2019 - HOENDERLOO - Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opent vrijdagmiddag 21 juni het nieuwe Park Paviljoen van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. In het paviljoen zijn een informatiebalie, educatie- en ontvangstruimten, een restaurant en een Parkwinkel gehuisvest. Het nieuwe gebouw vormt dé uitvalsbasis voor een dagje Hoge Veluwe. Het Park Paviljoen biedt bezoekers een gastvrij onthaal en voegt een belevenis toe aan het Park.

Slachtoffer eist 10.000 euro van schietende bestuurder Arnhemse volksclub

18-06-2019 - ARNHEM - De 40-jarige Arnhemmer die begin maart door volkszanger en voetbalvoorzitter Eef K. werd neergeschoten eist 10.000 euro aan smartengeld.  Dat bleek dinsdagmiddag tijdens de rechtszitting waar de flamboyante voetbalbestuurder van de Arnhemse voetbalclub MASV terechtstond. K. raakte de Arnhemmer in borst, buik en arm.  Beide mannen kregen eerder op de carnavalsavond in een café op de Korenmarkt ruzie met elkaar.

Eetbaar schilderij in Oisterwijk: 26 vierkante meter aan lekkers

18-06-2019 - OISTERWIJK - Een schilderij om op te eten, 26 vierkante meter aan lekkers. Aan die klus zetten negentig studenten van de Cas Spijkers Academie zich maandagochtend in Oisterwijk. Vanuit Almelo, Nijmegen en Breda kwamen de culinaire talenten naar het KVL-terrein voor workshops van topkoks als oud-Oisterwijker Syrco Bakker en Jan Sobecki. Meesterpatissier Robèrt van Beckhoven, die ook doceert aan de Cas Spijkers Academie, was de gastheer.

Vijf fracties niet blij met casus Mr.Bojangles

18-06-2019 - EDE De fracties van GroenLinks, de ChristenUnie, het CDA, de SGP en de PvdA zijn niet tevreden hoe het gemeentebestuur omgaat met klachten over geluidsoverlast op terrassen van cafés in het centrum. Zeker niet als het gaat om de casus Mr.Bojangels aan de Marktstraat langs de spoorlijn. Freek Wolff  Van 20 juli tot en met 1 oktober 2018 werd een 'pilot' uitgevoerd met verruimde terrastijden (na middernacht) op de Markt, de Marktstraat en het Museumplein.