Afdeling Rivierenland

KHN afdelingsnieuws

Meer dan 100 streekproductmatches in Rivierenland!

27-05-2019
-

Op 20 mei 2019 vond in Zoelen een smakelijke ‘Meet & Match bijeenkomst’ plaats. Agrariërs uit Rivierenland lieten hier hun producten zien en proeven aan geïnteresseerde bedrijven in de regio, om zo te verkennen of er mogelijkheden voor samenwerking zijn. Gedurende de ochtend zijn er ruim 100 matches gemaakt. Dat houdt in dat binnenkort op steeds meer plekken streekproducten te verkrijgen zijn of op het menu staan!  

Impressie Inspiratiedag KHN Rivierenland op maandag 18 februari 2019

28-02-2019
-

Wij doen je kort verslag van de Inspiratiedag van KHN Rivierenland in Arnhem op maandag 18 februari 2019. Uiteraard met foto's!

KHN: Vrije sluitings- en terrastijden in APV West Betuwe

11-02-2019
-

Binnenkort stemt de gemeenteraad West Betuwe over een nieuwe APV (Algemene Plaatselijke Verordening). Deze moet afgestemd worden op de APV van Neerijnen, Lingewaal en Geldermalsen. Tijdens een debat over de APV pleitte KHN voor vrije sluitings- en terrastijden.

Lokaal horecanieuws in de media

Energieneutraal plattelandshotel Fruitpark Hotel opent in de Betuwe

19-06-2019 - Om de Betuwse fruitcultuur te promoten en te behouden, richtten Marieka en Floor Peters tien jaar geleden Nationaal Fruitpark Ochten op. In 2012 ontstond het idee het park uit te breiden met een B&B, dat werd uiteindelijk het Fruitparkhotel. Nationaal Fruitpark Ochten, en dus ook het hotel, is geheel energie- en CO2 neutraal. Met de opening van het Fruitpark Hotel en Spa is 1400 vierkante meter zonnedak gecreëerd waardoor er een overcapaciteit aan energie is.

Gehandicapte Louise en Peter missen hun boottocht door chauffeur die hen uit taxi dumpt

19-06-2019 - BENEDEN-LEEUWEN - De boottocht op de Gouden Ham zou een van de hoogtepunten van het jaar worden voor Louise en Peter Doolaard uit Beneden-Leeuwen. Het werd een grote teleurstelling. De taxichauffeur kon het adres niet vinden en liet de twee achter op het terras van Moeke Mooren in Appeltern. Daar hebben ze uren zitten wachten.

Signeersessie Wagdendorp en De Jong bij boekhandel Tomey

18-06-2019 - CULEMBORG Bert Wagendorp en Wilfried de Jong waren zaterdag in boekhandel Tomey om hun nieuwe boeken 'Ferrara' en 'Souplesse' te presenteren en te signeren. Na de succesvolle roman 'Ventoux' is Wagendorp - die in Culemborg woont - nu terug met een vervolg, genaamd 'Ferrara'. Vijf jaar na de gebeurtenissen uit 'Ventoux' komen de vrienden bij elkaar in de Italiaanse stad Ferrara, waar een van de vrienden een vervallen stadspaleis heeft gekocht dat hij wil ombouwen naar een hotel.