Afdeling Schiermonnikoog

KHN afdelingsnieuws

De Streekweek 20 juni t/m 27 juni in Friesland

11-06-2019
-

Om aandacht te vragen voor onze Friese producten en om de producenten in het zonnetje te zetten organiseren wij van 20 juni t/m 27 juni De Streekweek in Friesland. De Streekweek is een week met activiteiten, excursies, proeverijen, lezingen, workshops en rondleidingen. Dit doen wij samen met alle producenten, boeren, lokale initiatieven, scholen, aanbieders, horeca en andere organisaties die zich bezig houden met duurzame voeding om een zo groot mogelijk bereik te hebben.

Quickstart AVG en Digitaal Veilig Ondernemen

04-06-2019
-

Voldoet jouw organisatie aan wetgeving omtrent AVG? Is jouw organisatie weerbaar tegen digitale dreigingen zoals ransomware aanvallen?

Regiovergadering KHN Friesland op 14 mei jl.

22-05-2019
-

Op 14 mei jl. zijn de gemeentebestuurders in vergadering bijeen geweest in hotel Jans te Rijs. Het regiobestuur informeert je graag over het besprokene.

Frysk op 'e kaart

08-05-2019
-

Undernimme yn in ûnderskiedende regio mei in sterke eigen identiteit en klanten dy’t neist it Nederlânsk likegoed de Fryske taal brûke. In oantal ûndernimmers yn Fryslân dogge der al har foardiel mei. Sy brûke harren Fryske identiteit as middel om minsken oan harren te binen en harren netwurk te fergrutsjen.

De Pleats in Burgum ontvangt ‘Meiinoar Meidwaan’ Vignet

28-03-2019
-

Maandag 25 maart reikte wethouder Gelbrig Hoekstra het MVO-vignet ‘Meiinoar Meidwaan’ uit aan De Pleats in Burgum. ‘De Pleats geeft plek aan jongeren die anders werken en denken’, aldus wethouder Hoekstra. ‘Bij de begeleiding betrekken ze alle ruim 50 medewerkers van het restaurant. Op die manier blijven de taken voor de jongeren afwisselend en interessant.’  

Sander Meeter tapt de mooiste bieren van Noord-Nederland

04-10-2018
-

De beste biertjes van Noord-Nederland worden getapt door barman Sander Meeter van Beachclub Lemmer in Friesland. Sander won 1 oktober de regionale tapwedstrijd in Groningen.

Roadshow LF2018 voor toerisme ondernemers!

26-10-2017
-

In 10 bijeenkomsten wordt de toeristische sector in Friesland bijgepraat over het Culturele Hoofdstad programma, wordt promotiemateriaal uitgedeeld en krijgt u tips om op het programma in te spelen.

Lokaal horecanieuws in de media

Het schuim van dronkenschap

15-06-2019 - De gelagkamer van hotel Van der Werff op Schiermonnikoog is het soort gelegenheid waar je in het buitenland altijd vergeefs naar zoekt. Zaterdagavond - het drinken op rekening was opgeschort vanwege de grote drukte. Ik bevond me in een mêlee van middelbare mensen die luidruchtig toenadering tot elkaar zochten. Ertussendoor zwierden mannen met hoge hoeden op. Soms blies een van hen op een fluit. Dat was het sein voor het café om in gezang uit te barsten.

Een eiland vol plastic

15-06-2019 - Staand op een duintop overziet ze het eiland. "Mooi hè? Schiermonnikoog is zo mooi." Française Cynthia Borras werd als stagiaire verliefd op Schiermonnikoog. Ze bleef er, werkte zich via nul-urencontracten en horecabaantjes op naar een vast bestaan en is nu…

Hotelstrijd op Schiermonnikoog beslecht: De Zeester gaat naar Etje van der Veer

12-06-2019 - De Erven Wiggers hebben hotel-restaurant De Zeester op Schiermonnikoog dan toch eindelijk moeten opleveren aan Etje van der Veer, zo heeft de rechter in Leeuwarden besloten. Van der Veer tekende eind 2010 al een koopovereenkomst voor de horecagelegenheid aan de Badweg. Jarenlang had ze met haar toenmalige partner André Zandt op het eiland Hotel Graaf Bernstorff geëxploiteerd. Toen dat na een echtscheiding eindigde, zag Van der Veer in De Zeester een nieuwe bron van inkomen.