Afdeling Sudwest Fryslan

KHN afdelingsnieuws

De Streekweek 20 juni t/m 27 juni in Friesland

11-06-2019
-

Om aandacht te vragen voor onze Friese producten en om de producenten in het zonnetje te zetten organiseren wij van 20 juni t/m 27 juni De Streekweek in Friesland. De Streekweek is een week met activiteiten, excursies, proeverijen, lezingen, workshops en rondleidingen. Dit doen wij samen met alle producenten, boeren, lokale initiatieven, scholen, aanbieders, horeca en andere organisaties die zich bezig houden met duurzame voeding om een zo groot mogelijk bereik te hebben.

Quickstart AVG en Digitaal Veilig Ondernemen

04-06-2019
-

Voldoet jouw organisatie aan wetgeving omtrent AVG? Is jouw organisatie weerbaar tegen digitale dreigingen zoals ransomware aanvallen?

Regiovergadering KHN Friesland op 14 mei jl.

22-05-2019
-

Op 14 mei jl. zijn de gemeentebestuurders in vergadering bijeen geweest in hotel Jans te Rijs. Het regiobestuur informeert je graag over het besprokene.

Frysk op 'e kaart

08-05-2019
-

Undernimme yn in ûnderskiedende regio mei in sterke eigen identiteit en klanten dy’t neist it Nederlânsk likegoed de Fryske taal brûke. In oantal ûndernimmers yn Fryslân dogge der al har foardiel mei. Sy brûke harren Fryske identiteit as middel om minsken oan harren te binen en harren netwurk te fergrutsjen.

De Pleats in Burgum ontvangt ‘Meiinoar Meidwaan’ Vignet

28-03-2019
-

Maandag 25 maart reikte wethouder Gelbrig Hoekstra het MVO-vignet ‘Meiinoar Meidwaan’ uit aan De Pleats in Burgum. ‘De Pleats geeft plek aan jongeren die anders werken en denken’, aldus wethouder Hoekstra. ‘Bij de begeleiding betrekken ze alle ruim 50 medewerkers van het restaurant. Op die manier blijven de taken voor de jongeren afwisselend en interessant.’  

Horeca tevreden over uitleg politiesterkte Sneek

02-01-2019
-

De burgemeester benadrukte dat SWF een van de veiligste gemeentes van Nederland is en dat zij dat graag zo wil houden.

Sander Meeter tapt de mooiste bieren van Noord-Nederland

04-10-2018
-

De beste biertjes van Noord-Nederland worden getapt door barman Sander Meeter van Beachclub Lemmer in Friesland. Sander won 1 oktober de regionale tapwedstrijd in Groningen.

Roadshow LF2018 voor toerisme ondernemers!

26-10-2017
-

In 10 bijeenkomsten wordt de toeristische sector in Friesland bijgepraat over het Culturele Hoofdstad programma, wordt promotiemateriaal uitgedeeld en krijgt u tips om op het programma in te spelen.

Lokaal horecanieuws in de media

'Horecaondernemers die de hele dag meedrinken: daar is het niet goed mee afgelopen'

18-06-2019 - Hendrik (45) is stamgast van The Pub, het café in Sneek waarvan hij eerder eigenaar was. Stamgast Hendrik Beeld Gijs Beukers'Iedereen die hier nu zit, is stamgast. Maar we dunnen wel uit. Kroeglopers zijn van een uitstervend ras. Tegenwoordig hebben de mensen grote televisies met zeshonderd kanalen, computers, telefoons. Vroeger hadden de mensen hun werk en hun café, en daar hield het mee op. Dat was goed.'Vroeger ging je de kroeg in om een wijf te versieren.

Slapeloze nacht na afbranden kringloopwinkel in Sneek

17-06-2019 - Met bijna het voltallige personeel, mensen van personeelszaken en directie van Omrin waren er ruim veertig belangstellenden bij de bijeenkomst in het Van der Valk hotel bij Sneek. Die was vooral bedoeld om emoties te delen. Maar er werd ook geïnventariseerd of er alternatieve werkplekken voor het personeel zijn, zolang er geen andere locatie voor de winkel is. Helmhout: ,,Bij de kringloopwinkel werken veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Die hebben een kwetsbare positie.

Taaldorp Duits bij RSG Magister Alvinus Sneek

15-06-2019 - Sneek - Gespannen gezichten bij zenuwachtige leerlingen van de derde klassen met Duits in het vakkenpakket bij het Taaldorp Duits.  In de setting van een dorp brachten de leerlingen dit jaar een bezoekje aan de dokterspraktijk, het politiebureau, de kledingwinkel, het restaurant of de campingreceptie. Van de vijf onderdelen hebben de leerlingen er vier bezocht. Bij deze onderdelen werden de leerlingen beoordeeld op onder andere uitspraak en correct taalgebruik.