Download de gratis KHN App

Rendement & productiviteit

Een branche met toekomstperspectief heeft zijn bedrijfsvoering op orde. In het kader van efficiency is het van belang -naast het invoeren van nieuwe ideeën, producten, diensten en processen- continu te focussen op de kosten van inkoop, ontvangst, opslag, productie en presentatie. 

Nieuws

‘Wat een gemak payrolling bij Nedflex’

07-07-2017
-

Nedflex is dé horecaspecialist onder de payrollaanbieders: meer flexibiliteit, minder juridische risico’s, hulp bij het uitvoeren van goed werkgeverschap en meer tijd om te ondernemen.

'Voedselveiligheid altijd onder controle’

07-07-2017
-

Frank Heins kwaliteitsmanager van de bekende biefstukrestaurants Loetje werkt al zo’n tien jaar samen met Bureau de Wit. “Bureau de Wit inspecteert onze filialen op voedselveiligheid.”  

‘Ik bespaar 300 euro per maand’

07-07-2017
-

Ron Doelman van eetcafé ’t Jachthuis in Maasland werkt al zo’n drie jaar samen met KHN Verzekeringen.

Een eigen identiteit met een eigen pilsmerk

07-07-2017
-

More-Itz in het Noord-Brabantse Drimmelen heeft bewust gekozen om zelf te investeren in dranken koelinstallaties. Thomas Langerwerf, eigenaar: “Wij zijn niet afhankelijk van een brouwerij en het is ook gewoon leuker om ons eigen bier te laten brouwen."

‘Van Duijnen, onze partner voor het perfecte biertje’

29-06-2017
-

"In van Duijnen Horeca Service hebben wij de perfecte partner gevonden. Wij brouwen het bier en zij zorgen ervoor dat het bier er perfect uitkomt.”

Vraag & antwoord

Wat is de fiscale regeling voor de maaltijden van mijn medewerkers?

U bent wellicht gewend om uw medewerkers regelmatig een gratis maaltijd of drinken te geven. De fiscus beschouwt dit in enkele gevallen als loon in natura, waarover u premies en loonbelastingen verschuldigd bent. Hoe zit dat?

De zogenaamde consumpties die u tijdens werktijd verstrekt, vallen niet onder het begrip loon in natura. U hoeft daar dus geen loonheffing of premies werknemersverzekeringen over in te houden. Onder consumpties tijdens werktijd verstaat de fiscus: koffie, thee, gebak, fruit en andere 'tussendoortjes' van weinig waarde. Maaltijden vallen niet onder deze vrijstelling.

Onbelaste maaltijden
Alle maaltijden 'waarbij het zakelijke karakter van meer dan bijkomstig belang is' mogen onbelast worden vergoed of verstrekt. Dus in situaties waarin uw medewerker niet op een gewoon tijdstip kan eten (tussen 17.00 en 20.00 uur) omdat hij bijvoorbeeld moet overwerken of op koopavonden werkt of tijdens dienstreizen. Ook de reistijd van de medewerker kan hierbij een rol spelen.

Belaste maaltijden
Is het zakelijke karakter van de maaltijd van bijkomend belang, dan is de vergoeding of verstrekking niet onbelast en moet de vergoeding of de waarde in het economische verkeer van de verstrekking tot het loon gerekend worden. Daarvoor kunt u in 2017 aansluiten bij het normbedrag van 3,30 euro per maaltijd. Elk jaar wordt dit normbedrag vastgesteld door de Belastingdienst.

Let op: als u een maaltijd niet onbelast mag verstrekken, maar u doet dit wel, dan wordt per maaltijd 3,30 euro in de forfaitaire ruimte van de werkkostenregeling ondergebracht. U loopt dan grote kans om boven de forfaitaire ruimte van 1,2 procent van de loonsom uit te komen. Daarover betaalt u als werkgever een eindheffing van 80 procent!

Is payrolling iets voor mijn bedrijf?

Payrolling kan voor u als ondernemer interessant zijn wanneer u wel personeel wilt aannemen maar niet de risico's wilt hebben van het werkgeverschap. U kiest bij payrolling zelf uw nieuwe personeel en wat het loon is.

Zaken als functionerings- en beoordelingsgesprekken, inroosteren, inwerken en opleiden blijven tot uw werkzaamheden behoren. U hoeft u alleen geen zorgen meer te maken over het papierwerk. U betaalt het payrollbedrijf een vast bedrag per maand en zij regelen de rest. Zaken als ziektekosten, pensioensregelingen, Arbo dienst en personeelsverzekeringen nemen zij over. U bespaart dus aanzienlijk op administratie kosten en doorbetalen bij bijvoorbeeld ziekte.

Voor wie aantrekkelijk?
Het payroll-systeem is geschikt als u slechts enkele werknemers in dienst hebt of wanneer werknemers erg onregelmatig werken zoals studenten. Wij raden u aan om u goed voor te laten lichten over de voor- en nadelen van uitzend- of payrollmedewerkers omdat de kosten en de risico's verschillen. Wat voor de ene werkgever werkt en financieel gunstig uitpakt, hoeft dat niet ook voor de ander te doen.

Meer informatie

Terug
Cursussen
Er zijn geen nieuwsberichten gevonden.