Rendement & productiviteit

Een branche met toekomstperspectief heeft zijn bedrijfsvoering op orde. In het kader van efficiency is het van belang -naast het invoeren van nieuwe ideeën, producten, diensten en processen- continu te focussen op de kosten van inkoop, ontvangst, opslag, productie en presentatie. 

Nieuws

‘Wat een gemak payrolling bij Nedflex’

07-07-2017
-

Nedflex is dé horecaspecialist onder de payrollaanbieders: meer flexibiliteit, minder juridische risico’s, hulp bij het uitvoeren van goed werkgeverschap en meer tijd om te ondernemen.

'Voedselveiligheid altijd onder controle’

07-07-2017
-

Frank Heins kwaliteitsmanager van de bekende biefstukrestaurants Loetje werkt al zo’n tien jaar samen met Bureau de Wit. “Bureau de Wit inspecteert onze filialen op voedselveiligheid.”  

‘Ik bespaar 300 euro per maand’

07-07-2017
-

Ron Doelman van eetcafé ’t Jachthuis in Maasland werkt al zo’n drie jaar samen met KHN Verzekeringen.

Vraag & antwoord

Is payrolling iets voor mijn bedrijf?

Payrolling kan voor u als ondernemer interessant zijn wanneer u wel personeel wilt aannemen maar niet de risico's wilt hebben van het werkgeverschap. U kiest bij payrolling zelf uw nieuwe personeel en wat het loon is.

Zaken als functionerings- en beoordelingsgesprekken, inroosteren, inwerken en opleiden blijven tot uw werkzaamheden behoren. U hoeft u alleen geen zorgen meer te maken over het papierwerk. U betaalt het payrollbedrijf een vast bedrag per maand en zij regelen de rest. Zaken als ziektekosten, pensioensregelingen, Arbo dienst en personeelsverzekeringen nemen zij over. U bespaart dus aanzienlijk op administratie kosten en doorbetalen bij bijvoorbeeld ziekte. Daarnaast bent u geen juridisch werkgever meer en heeft u geen risico’s bij ziekte en juridische conflicten.

Payroll kan voor iedereen interessant zijn, van startende ondernemers tot groeiende bedrijven, voor bedrijven met oproepkrachten en seizoen medewerkers, voor bedrijven met pieken en dalen maar ook voor bedrijven met enkele, vele of vaste medewerkers. Ondernemers kiezen er om diverse redenen voor om gebruik te gaan maken van het payroll-systeem. Wij raden u aan om u goed voor te laten lichten over de voor- en nadelen van uitzend- of payrollmedewerkers omdat de kosten en de risico's verschillen. Wat voor de ene werkgever werkt en financieel gunstig uitpakt, hoeft dat niet ook voor de ander te doen.

Het is verder altijd belangrijk, voordat u overgaat tot het payroll-systeem, om diverse aanbieders met elkaar te vergelijken op prijzen en voorwaarden en let u daarbij goed op de ‘kleine lettertjes’. Sommige tarieven kunnen er heel aantrekkelijk uitzien maar kunnen ook veel risico’s bij u terugleggen. Daarnaast zijn de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers bij de verschillende payrollorganisaties ook anders. Let daarbij goed op onder andere uitzendbedingen, loonuitsluitsels en aantallen fase-contracten.

Meer informatie

Terug
Meer thema's
Wat vindt KHN
Tools
Ledenvoordelen