Download de gratis KHN App

Voedselverspilling

In het bevorderen van maatschappelijk verantwoord ondernemen participeert KHN in de Alliantie Verduurzaming Voedsel. Hierin focussen partijen onder andere op het terugdringen van voedselverspilling. Bijvoorbeeld via het ondersteunen van pilotprojecten of het aanbieden van praktische tools.

Nieuws

Alliantie Verduurzaming Voedsel overhandigt ‘stamppot vol duurzaamheid’ aan staatssecretaris Van Dam

01-03-2016
-

Bedrijfsleven tilt verduurzaming over de gehele linie naar het volgende level

KHN aan tafel bij gesprek Nederlands voedselbeleid

03-02-2016
-

KHN nam op woensdag 3 februari in de Tweede Kamer deel aan het rondetafelgesprek over het Nederlandse voedselbeleid.

Ministerie EZ dankt horecaondernemers voor deelname onderzoek voedselverspilling

15-01-2016
-

Tijdens Horecava bedankte het ministerie van EZ KHN-horecaondernemers Marcel Hansen (Zilte Zoen), Hans Jansen (Malle Jan) en Gerhard Flantua (Flantuas) voor hun inzet.

Tweede Kamer houdt motie over verhoging twee-uursnorm voedsel aan

30-09-2015
-

Op dinsdag 29 september 2015 heeft de Tweede Kamer de twee moties die voedselverspilling kunnen tegengaan aangehouden. Het gaat om de aanpassingen op de twee-uursnorm voor ongekoelde presentatie en over de uitbreiding van de producten waarop geen houdbaarheidsdatum hoeft te staan, zoals droogwaren.

Haal alles uit uw keuken en bezoek de bijeenkomst

20-08-2015
-

Bent u benieuwd hoe u meer uit uw keuken kunt halen? Wilt u weten hoe u geld kunt besparen? Of heeft u slimme ideeën over het omgaan met voedselrestanten? Praat mee over een efficiëntere omgang met voedsel en ontdek wat uw menukaart en voedselrestanten met elkaar te maken hebben.

Vraag & antwoord

Wat kan ik doen om (voedsel)verspilling tegen te gaan?

(Voedsel)verspilling tegen gaan is goed voor uw portemonnee én voor het milieu. Hieronder een aantal simpele tips om (voedsel)verspilling tegen te gaan.

  • Biedt juiste porties aan? Laten gasten altijd salade staan? Serveer dit onderdeel dan in kleinere porties
  • Geef kleinere eters de mogelijkheid om halve porties te bestellen
  • Beperk het gebruik van aluminiumfolie
  • Beperk het gebruik van schoonmaakmiddelen, vaak wordt er teveel schoonmaakmiddel gebruikt
  • Groente- en vleesafval kunt u gebruiken om soep van te trekken
  • Leg, als u de ruimte heeft, een composthoop aan voor uw groenteafval
  • Koop producten zoveel mogelijk zonder verpakking om afval te reduceren, koop alles in grootverpakking
  • ‘Think before you print' Bedenk of uitprinten echt noodzakelijk is en print zo weinig mogelijk

Instrueer uw personeel ook op bovenstaande punten. Laat weten dat u het belangrijk vindt dat zij zuinig omgaan met voedsel en andere producten.

Mocht u meer informatie over dit onderwerp willen hebben, neemt u dan contact op met de afdeling Info & Advies: 0348 48 94 11.

Waar kan ik terecht met vragen en klachten over de NVWA?

Heeft u concrete vragen of klachten over het optreden van de inspectiedienst? Neem dan contact op met de NVWA.

NVWA
Telefoon: 0900 0388
Web: www.nvwa.nl
E-mail: info@nvwa.nl
Hoofdkantoor NVWA
Catharijnesingel 59 Utrecht

Terug