Breng eenvoudig in kaart welke allergenen jouw ingrediënten en gerechten bevatten

De allergenentool is een handige applicatie waarmee je eenvoudig in kaart brengt welke allergenen jouw ingrediënten en gerechten bevatten. De allergenenapp is een initiatief van KHN, Bureau de Wit en PS in Foodservice.

Hoe bestel ik de allergenentool?
Na eenmalige registratie op allergenentool.nl heb je in drie stappen een overzicht van de aanwezige ingrediënten in jouw producten en recepten.

Allergenentool

Jouw ledenvoordeel

Als lid van KHN betaal je slechts € 65 per jaar. Ben je geen lid dan betaal je € 75 per jaar.

Hoe werkt het?

De allergenenapp is gekoppeld aan de database van PS in Foodservice. In deze database zijn 70.000 producten beschikbaar. Hierdoor is de samenstelling van geïmporteerde ingrediënten altijd up-to-date. Als een fabrikant een samenstelling verandert, dan worden de wijzigingen doorgevoerd in jouw allergenenapp. De allergenenapp ondersteunt je om een lijst te maken. Zie optie B in het stappenplan: Ik informeer de gast mondeling op basis van een overzicht van de menukaart en/of op basis van de door mij gebruikte ingrediënten.

Allergenen informatie per gerecht op één pagina

Je kunt een overzicht printen van al je gerechten met daarbij per gerecht, de vermelding van de aanwezige allergenen. Je kunt ook per gerecht een receptkaart printen. De informatie over allergenen staat overzichtelijk bij elkaar op één pagina. Ook kun je de inhoud van jouw digitale magazijn printen. Daarmee heb je een compleet overzicht van alle ingrediënten die op voorraad zijn.

Meer informatie

Voor vragen, suggesties of meer informatie kun je contact opnemen met Bureau de Wit via info@bureaudewit.nl of 036 - 536 74 20.

Download

Na eenmalige registratie op allergenentool.nl heb je in drie stappen een overzicht van de aanwezige ingrediënten in jouw producten en recepten.
Download