Je huurt als horecaondernemer een bedrijfspand. De verhuurder van het pand kan het contract wijzigen. Let op: dit kan nadelig voor jou zijn. Horeca Maatwerk helpt je graag bij jouw contractbesprekingen.

De huurbescherming heeft vooral een relatie met de beperkte mogelijkheden van de verhuurder om de huurovereenkomst op te zeggen. Dit naast de lengte van de overeenkomst: vaak vijf jaar gevolgd door vijf optiejaren.

Toch zijn er mogelijkheden van de huurwetgeving af te wijken. Hoe? De verhuurder en de huurder kunnen voor het sluiten van de huurovereenkomst aan de kantonrechter toestemming vragen om afspraken in strijd met de wet te maken. Indien de kantonrechter is overtuigd dat partijen (lees de huurder) dit écht willen, dan geeft hij hiervoor zijn toestemming.

Het initiatief voor deze constructie gaat vanzelfsprekend vaak uit van de verhuurder: deze heeft namelijk vaak een belang bij minder bescherming van de huurder. Wij raden dan ook aan om bij het sluiten van een huurovereenkomst extra op te letten als de verhuurder voorstelt de afspraken aan de kantonrechter voor te leggen.

De juristen van Horeca Maatwerk zijn gespecialiseerd in het huurrecht en helpen je graag bij contractbesprekingen. Maar ook als de huurovereenkomst gesloten is kun je bij hen terecht bij conflicten over onderwerpen als gebreken aan het pand en huurprijsverlaging.

Hulp nodig? Neem vrijblijvend contact op met de medewerkers van de afdeling KHN Advies via 0348 48 94 11. Zij maken een eerste inschatting en beoordelen of gespecialiseerd advies van Horeca Maatwerk nodig is. Een e-mail sturen kan ook via khnadvies@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens