Waarom heeft KHN de Politieke Scorekaart Horeca ontwikkeld? Wat staat er in en hoe werkt deze? KHN heeft de meestgestelde vragen én antwoorden over de Politieke Scorekaart Horeca voor je op een rij gezet.

Geeft deze Politieke Scorekaart Horeca een stemadvies?
Nee. De analyse van KHN is volledig gebaseerd op de verkiezingsprogramma's van de partijen. KHN heeft gekeken naar waar de partijen zich volgens hun programma voor de horeca relevante onderwerpen komende jaren voor in gaan zetten.

Waarom is voor deze thema’s gekozen?
De plannen van politieke partijen op de gekozen thema’s van de scorekaart, ondernemerschap, arbeidsmarkt, onderwijs, toerisme, eerlijk speelveld, klimaat en gezondheid, hebben stuk voor stuk impact op ondernemen in de horecasector. Daarom is het belangrijk om te weten met welke voorstellen partijen op deze thema’s de verkiezingen tegemoet gaan. En vooral om te beoordelen hoe deze voorstellen zullen uitpakken voor horecaondernemers.

Waarom staan deze 13 partijen in de scorekaart?
Voor de scorekaart is gebruikgemaakt van de conceptverkiezingsprogramma’s van de 13 politieke partijen die sinds 2017 in de Tweede Kamer vertegenwoordigd zijn. De partijen worden op basis van de huidige zetelverdeling in de Tweede Kamer getoond in de Politieke Scorekaart Horeca.

Voor wie is de Politieke Scorekaart Horeca bedoeld?
De Politieke Scorekaart Horeca is bedoeld voor kiezers die in één opslag willen zien hoeveel aandacht de politieke partijen aan horeca relevante onderwerpen besteden. En om daarmee een goed oordeel te kunnen vormen over de ambities en voorstellen van de partijen. Daarnaast wil KHN de politieke partijen bewustmaken van de consequenties die hun voorstellen hebben voor de horecasector.

Hoe werkt de Politieke Scorekaart Horeca?
Met de Politieke Scorekaart Horeca kan je in één oogopslag zien hoe KHN de verkiezingsprogramma’s van de 13 partijen beoordeeld op 7 relevante thema’s. Ga met je muis over de thema’s en kleuren voor een korte toelichting. Klik je op de thema’s, dan kom je op een aparte pagina met de beoordelingen per thema. Bekijk je de scorekaart op je mobiel? Kantel dan je telefoon voor het beste resultaat en scroll naar rechts om alle partijen te zien.

Waarom staan er alleen maar vraagtekens bij de beoordeling van het thema toerisme in de Politieke Scorekaart Horeca?
Uit onze analyse van de verkiezingsprogramma’s komt naar voren dat geen van de partijen, met uitzondering van het CDA, concrete voorstellen hebben opgenomen op het thema toerisme. Dat vinden wij een gemiste kans. KHN vindt dit juist het moment voor een ministerie van Toerisme en Gastvrijheid, zodat een nieuwe regering goed aan de slag kan gaan met een landelijke agenda toerisme en het uitdragen van de economische en maatschappelijke meerwaarde van toerisme voor Nederland.

Waar kan ik terecht als ik meer info wil (dan in de Politieke Scorekaart Horeca staat) ?
Per thema kan je op deze pagina lezen welke citaten uit de verkiezingsprogramma’s de basis zijn geweest voor onze analyse. Kijk voor meer informatie over de standpunten van KHN op Beleid & standpunten KHN.

Waar vind ik de verkiezingsprogramma’s van de verschillende partijen?
De volledige verkiezingsprogramma’s zijn te vinden op de websites van de politieke partijen.

Ik heb een vraag over de beoordeling van KHN. Waar kan ik met mijn vraag terecht?
Heb je een vraag over onze beoordeling of analyse van de verkiezingsprogramma’s? mail dan naar info@khn.nl o.v.v. Politieke Scorekaart Horeca.

>Bekijk hier de Politieke Scorekaart Horeca<

Disclaimer: Voor de Politieke Scorekaart Horeca is gebruikgemaakt van de conceptverkiezingsprogramma’s van de 13 politieke partijen die sinds 2017 in de Tweede Kamer vertegenwoordigd zijn.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens