Bij een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd kan het voordelig zijn om onder de lage WW-premie te vallen. Dit is mogelijk onder een aantal voorwaarden. Er moet sprake zijn van een vast aantal uren die gelijkmatig over het jaar worden uitbetaald. Daarnaast moet de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd schriftelijk zijn afgesproken. Maar wanneer voldoe je aan de voorwaarde van schriftelijk? KHN geeft advies.

Schriftelijk

De voorwaarde van een schriftelijke arbeidsovereenkomst houdt in dat je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd ondertekend op schrift hebt. Wanneer je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met een brief verlengd hebt, dan is dit onvoldoende. Ook voldoe je niet aan deze voorwaarde als je een mondelinge arbeidsovereenkomst hebben. In deze situaties moet je alsnog een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd met de medewerker ondertekenen.

Uitzondering arbeidsovereenkomst voor 1 januari 2020

Voor arbeidsovereenkomsten die vóór 1 januari 2020 zijn ingegaan gelden twee uitzonderingen:

  • Als werkgever krijg je tot 1 april 2020 de tijd om de arbeidsovereenkomst schriftelijk af te spreken. Van 1 januari tot 1 april 2020 mag het dienstverband dan wel de lage WW-premie vallen. Wanneer je na 1 april 2020 niet aan deze voorwaarde voldoet, dan zal de WW-premie met terugwerkende kracht worden herzien.
  • Een addendum die door beide partijen is ondertekend is voldoende. Om te voorkomen dat je antidateert kan je opnemen tegen welke datum er een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bestaat en dat je het nu schriftelijk wenst vast te leggen.

Let op: wanneer je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd na 1 januari 2020 aangaat, dan geldt deze uitzondering niet.

Vragen?

Neem contact op met één van onze adviseurs van de KHN Advies via 0348 48 94 89 of mail naar khnadvies@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens