Afdeling Waterland

KHN afdelingsnieuws

Doe mee met de enquête winterterrassen horeca gemeente Waterland

20-05-2019
-

Bewoners van de gemeente Waterland worden van harte uitgenodigd om de enquête over de winterterrassen bij horecagelegenheden in te vullen.

In 9 stappen naar Excellent cameratoezicht via de gratis scan voor ondernemers in Noord-Holland

26-03-2019
-

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen camera’s in Nederland zijn. Camera’s om ondernemers, burgers en hun eigendommen te beschermen. In meer dan de helft van de gevallen blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze daardoor niet door de politie worden gebruikt om daders op te sporen.

KHN Purmerend gaat met nieuw bestuur stevig aan de slag

19-03-2019
-

Op 7 maart 2019 heeft KHN Purmerend drie nieuwe bestuursleden geïnstalleerd. Arwin Versteijne heeft voorzittershamer opgepakt. Arwin heeft jarenlange ervaring in de horecabranche en gaat vol enthousiasme aan de slag: “KHN Purmerend gaat zich de komende tijd onder andere richten op het vormen van de terrasnota, het herzien van het horecaconvenant en het stimuleren van de arbeidsmarkt.”

Politiek en horeca Noord-Holland: het is tijd dat er één overheidsloket voor strandondernemers komt

08-03-2019
-

Er moet zo snel mogelijk één loket komen waar strandondernemers in Noord-Holland al hun vergunningen kunnen regelen. Daarmee moet er een eind komen aan de wirwar van overheidsloketten waar strandondernemers nu mee te maken hebben. Dit was één van de uitkomsten van het politieke debat dat KHN Noord-Holland dinsdagavond 6 maart in De Nadorst in Blokker organiseerde.

Koopstroomonderzoek 2018: Online shoppen vooral effect op middelgrote centra

15-02-2019
-

Het aantal mensen dat online winkelt, blijft nog steeds toenemen. Dat heeft met name effect op middelgrote winkelcentra. Winkels in deze gebieden zien hun omzet teruglopen. Dat is een van de conclusies uit het ‘Randstad Koopstromenonderzoek 2018’. Opvallend is dat de grote centra hun positie juist verstevigen.

Provinciale Staten op de hoogte gebracht van belang van de horeca

13-12-2018
-

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen 2019 heeft KHN Noord-Holland een brief naar de partijen binnen de provincie Noord-Holland gestuurd om een aantal belangrijke zaken onder hun aandacht te brengen. Het gaat om onderwerpen die van belang zijn voor horecaondernemers in de provincie Noord-Holland.

Korte Samenvatting bestuursvergadering KHN Purmerend gehouden op 5 december 2018

12-12-2018
-

Op woensdag 5 december jl. heeft het bestuur van KHN Purmerend vergaderd bij Concordia, Koemarkt 45, Purmerend. Wat kwam er zoal ter sprake?

Nick Driehuis van The Beach in Aalsmeer tapt de mooiste bieren van regio Noord-Holland

13-11-2018
-

Op de regionale tapwedstrijd in de Brafoer in Beverwijk op maandag 12 november

Prachtige horeca-inspiratietour naar Rotterdam was groot succes

22-10-2018
-

25 enthousiaste horecaondernemers bezochten afgelopen 15 oktober Rotterdam. In Rotterdam ontwikkelen zich prachtige horecabedrijven die een bezoek meer dan de moeite waard zijn, de groep werd ontvangen door KHN voorman Robèr Willemsen.

KHN: Voorstel verhoging toeristenbelasting Amsterdam te gek voor woorden

15-05-2017
-

De Amsterdamse wethouder Abdeluheb Choho (D66) wil dat de toeristenbelasting in de stad drastisch omhoog gaat naar 15% (nu 5%) van elke overnachting. KHN vindt deze verhoging van de toeristenbelasting te gek voor woorden.

Lokaal horecanieuws in de media

40 Deelnemers aan Midzomernachtloop

15-06-2019 - 15-6-2019 om 19:00 Vrijdag vond de Coast to Coast Midzomernachtloop plaats van 'n Loopie. Om 20.30 uur vertrokken 40 wandelaars met de bus vanaf Opperdam naar Wijk aan Zee, waar de start van deze 50 km lange loop op de dag van de kortste nacht plaatsvond om 21.30 uur. Via het strand en de duinen van Wijk aan Zee werd gelopen via Heemskerk, Assendelft, Wormer, Jisp, Neck, Purmerend, Z.O. Beemster, Kwadijk en Edam naar Volendam waar bij Restaurant van den Hogen aan de Haven het eindpunt was.

Maleisische toeristen bestolen tijdens ontbijt in hotel Katwoude

12-06-2019 - De politie vraagt de hulp van het publiek bij het ontmaskeren van twee bagagedieven. Het duo sloeg enkele maanden geleden toe in het Van der Valk-hotel Volendam in Katwoude, waar enkele toeristen werden bestolen.

Nieuwe zaak Johnny's Gelato in Monnickendam verkoopt 'eerlijk en heerlijk' ijs.

11-06-2019 - Op 11 april kreeg Monnickendam er een nieuwe ijswinkel bij: Johnny's Gelato. Haico Halbesma (48) stort zich pas nu vol passie op het vervaardigen van 'eerlijk en heerlijk' ijs. Maar min of meer maakte alles wat hij hiervoor deed deel uit van een lange aanloop naar deze sprong. ,,Als tiener werkte ik al in een ijswinkel en ijs is altijd een passie van me gebleven. Ik heb mijn vrouw overigens ook in de ijssalon ontmoet'', vertelt Haico. Na een studie economie werkte hij jaren ...