Cursus Horecabedrijf starten (1 dag)

Wil je een café, restaurant, hotel of andere horecaonderneming starten of overnemen?
Dan wil je je natuurlijk optimaal voorbereiden en antwoord krijgen op al jouw vragen over het ondernemerschap. Horeca Maatwerk BedrijfsAdvies organiseert speciaal voor starters een dagcursus.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor starters en iedereen die een onderneming wil gaan starten in de horeca.

Inhoud van de cursus

Tijdens de cursus nemen wij alle belangrijke aspecten met je door. Je gaat aan de slag met het opstellen van een ondernemingsplan. Je ontvangt hiervoor van ons een digitaal format. We staan ook uitgebreid stil bij de financiële aspecten, omdat starters hier veel vragen over hebben.

Programma

Je ontvangt een werkboek van Horeca Maatwerk BedrijfsAdvies en een voorbeeld van een ondernemingsplan.

Ondernemingsplan in 12 stappen

Aan de hand van onderstaande stappen maak je je eigen ondernemingsplan.

  1. De Ondernemer - Over welke kwaliteiten en diploma’s beschik je? In stap 1 formuleer je goede motivatie waarmee je potentiële financierders overtuigt.
  2. Marktanalyse - In dit deel bepaal je je doelgroep en omschrijf je je marktpositie. Hoe ziet jouw concurrentie eruit? Welke trends en ontwikkelingen hebben invloed op jouw bedrijfsvoering?
  3. Omzetpotentie - Bij stap 3 leer je een realistische inschatting te maken van je omzet, gebaseerd op bezoekfrequentie, gemiddelde besteding, omzet per m2, optimaal prijsniveau en arbeidsproductiviteit.
  4. Bedrijfspand - In dit deel worden de voor- en nadelen van kopen en huren toegelicht. Zo kun je beter bepalen wat voor jou de beste methode is.
  5. Contracten - Bij contracten is het zaak om onaangename verrassingen te voorkomen. Bij stap 5 leggen we je uit hoe je ervoor zorgt dat jouw contracten juridisch gecheckt worden.
  6. Financieel Plan - Samen met de cursusleider word je in stap 6 door het model Financieel plan geleid dat in samenwerking met de Rabobank is opgesteld.
  7. Rechtsvorm - Bv? Vof? Er zijn verschillende rechtsvormen. In dit deel leggen we uit hoe je aansprakelijkheid regelt en wat fiscaal het voordeligst voor je is.
  8. Wet- en Regelgeving - Als ondernemer moet je je houden aan wetten en regels voor de horeca. Bij stap 8 brengen we in kaart wat de wetten, regels en verplichtingen zijn waarmee je te maken krijgt als startende horecaondernemer.
  9. Vergunningen - Weet je precies welke vergunningen je allemaal nodig hebt als je een horecabedrijf wilt beginnen? Wij zetten in dt deel alle belangrijke horecavergunningen waar je mee te maken krijgt op een rij.
  10. Verzekeringen - Welke bedrijfsrisico’s zou je moeten verzekeren? En welke gevolgen heeft zelfstandig ondernemerschap op jouw sociale zekerheden? Je weet het na stap 10.
  11. Marketing - Bij stap 11 leggen we je uit hoe je komt tot een concreet concept voor je bedrijven aan de hand van het beschrijven van de 6 W’s.  Met deze stap vorm je de basis van jouw marketingplan.
  12. Personeel - Een goed personeelsbeleid is zeker in de horeca heel belangrijk voor je bedrijf. Wij nemen je in vogelvlucht mee door de belangrijkste rechten en plichten vanuit jouw werkgeversrol.

Model-ondernemingsplan

Aan het einde van de cursus ontvang je een usb-stick met alle stappen en modellen die we in de cursus behandeld hebben. Ook kun je onze trainers aan het eind van de dag extra vragen stellen.

Kosten & betaling

Deze training wordt verzorgd door Horeca Maatwerk. KHN-leden (dus ook aspirant-leden) betalen € 125 (exclusief btw) per persoon inclusief broodjeslunch. Niet-leden betalen € 195 (exclusief btw) per persoon. Je ontvangt na afloop van de training een factuur van Horeca Maatwerk.

Aanmelden, data en locaties

24-01-2019Cursus Horecabedrijf startenWoerdenAanmelden
21-02-2019Cursus Horecabedrijf startenWoerdenAanmelden
22-03-2019Cursus Horecabedrijf startenWoerdenAanmelden
18-04-2019Cursus Horecabedrijf startenWoerdenAanmelden
29-05-2019Cursus Horecabedrijf startenWoerdenAanmelden
28-06-2019Cursus Horecabedrijf startenWoerdenAanmelden
11-09-2019Cursus Horecabedrijf startenWoerdenAanmelden
03-10-2019Cursus Horecabedrijf startenWoerdenAanmelden
15-11-2019Cursus Horecabedrijf startenWoerdenAanmelden
11-12-2019Cursus Horecabedrijf startenWoerdenAanmelden
Terug
Annuleringsvoorwaarden
Meer cursussen
Horeca Maatwerk

Horeca Maatwerk cursussen en trainingen worden aangeboden door KHN en georganiseerd door Horeca Maatwerk. Horeca Maatwerk is nauw verbonden aan KHN. Voor deze cursussen ontvangt u een factuur van Horeca Maatwerk.

Uw horecabedrijf starten