Cursus Horecabedrijf starten (1 dag)

Wilt u een café, restaurant, hotel of andere horecaonderneming starten of overnemen?
Dan wilt u zich natuurlijk optimaal voorbereiden en antwoord krijgen op al uw vragen over het ondernemerschap. KHN BedrijfsAdvies organiseert speciaal voor starters een dagcursus.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor starters en iedereen die een onderneming wil gaan starten in de horeca.

Inhoud van de cursus

Tijdens de cursus nemen wij alle belangrijke aspecten met u door. U gaat aan de slag met het opstellen van een ondernemingsplan. U ontvangt hiervoor van ons een digitaal format. We staan ook uitgebreid stil bij de financiële aspecten, omdat starters hier veel vragen over hebben.

Programma

U ontvangt een werkboek van KHN BedrijfsAdvies en een voorbeeld van een ondernemingsplan.

Ondernemingsplan in 12 stappen

Aan de hand van onderstaande stappen maakt u uw eigen ondernemingsplan.

  1. De Ondernemer - Over welke kwaliteiten en diploma’s beschikt u? In stap 1 formuleert u goede motivatie waarmee u potentiële financierders overtuigt.
  2. Marktanalyse - In dit deel bepaalt u uw doelgroep en omschrijft u uw marktpositie. Hoe ziet uw concurrentie eruit? Welke trends en ontwikkelingen hebben invloed op uw bedrijfsvoering?
  3. Omzetpotentie - Bij stap 3 leert u een realistische inschatting te maken van uw omzet, gebaseerd op bezoekfrequentie, gemiddelde besteding, omzet per m2, optimaal prijsniveau en arbeidsproductiviteit.
  4. Bedrijfspand - In dit deel worden de voor- en nadelen van kopen en huren toegelicht. Zo kunt u beter bepalen wat voor u de beste methode is.
  5. Contracten - Bij contracten is het zaak om onaangename verrassingen te voorkomen. Bij stap 5 leggen we u uit hoe u ervoor zorgt dat uw contracten juridisch gecheckt worden.
  6. Financieel Plan - Samen met de cursusleider wordt u in stap 6 door het model Financieel plan geleid dat in samenwerking met de Rabobank is opgesteld.
  7. Rechtsvorm - Bv? Vof? Er zijn verschillende rechtsvormen. In dit deel leggen we uit hoe u aansprakelijkheid regelt en wat fiscaal het voordeligst voor u is.
  8. Wet- en Regelgeving - Als ondernemer moet u zich houden aan wetten en regels voor de horeca. Bij stap 8 brengen we in kaart wat de wetten, regels en verplichtingen zijn waarmee u te maken krijgt als startende horecaondernemer.
  9. Vergunningen - Weet u precies welke vergunningen u allemaal nodig heeft als u een horecabedrijf wilt beginnen? Wij zetten in dt deel alle belangrijke horecavergunningen waar u mee te maken krijgt op een rij.
  10. Verzekeringen - Welke bedrijfsrisico’s zou u moeten verzekeren? En welke gevolgen heeft zelfstandig ondernemerschap op uw sociale zekerheden? U weet het na stap 10.
  11. Marketing - Bij stap 11 leggen we u uit hoe u komt tot een concreet concept voor uw bedrijven aan de hand van het beschrijven van de 6 W’s.  Met deze stap vormt u de basis van uw marketingplan.
  12. Personeel - Een goed personeelsbeleid is zeker in de horeca heel belangrijk voor uw bedrijf. Wij nemen u in vogelvlucht mee door de belangrijkste rechten en plichten vanuit uw werkgeversrol.

Model-ondernemingsplan

Aan het einde van de cursus ontvangt u een usb-stick met alle stappen en modellen die we in de cursus behandeld hebben. Ook kunt u onze trainers aan het eind van de dag extra vragen stellen.

Kosten & betaling

KHN-leden (dus ook aspirant-leden) betalen € 125 (exclusief btw) per persoon inclusief broodjeslunch. Niet-leden betalen € 195 (exclusief btw) per persoon. U ontvangt na afloop van de cursus een factuur van ons.

Data & locaties

07-12-2017Cursus Horecabedrijf startenWoerdenAanmelden
25-01-2018Cursus Horecabedrijf startenWoerdenAanmelden
Terug
Doe de masterclass Wie is die gast