Training Alcohol en doorschenken: Hoe om te gaan met dronkenschap als medewerker in de horeca

KHN Amsterdam organiseert een training van een halve dag in samenwerking met Jellinek. Horecamedewerkers leren hoe zij verantwoord alcohol kunnen schenken en adequaat kunnen reageren op tegenwerkend gedrag. Dit komt ten goede van de gezondheid van de klant, maar ook voor de positieve sfeer in de horecagelegenheid.

Horecamedewerkers komen vaak in aanraking met beschonken gasten. Er wordt van je verwacht dat je op een gegeven moment stopt met schenken. Maar waar ligt de grens en hoe herken je dit? En hoe ga je er mee om als de klant niet wilt meewerken?

Tijdens de training is er aandacht voor het handhaven van het bedrijfsbeleid. De deelnemers denken zelf na over mogelijke oplossingen en werken actief met de geleerde stof doormiddel van het oefenen met een acteur/actrice. De training gaat ook in op praktijkvoorbeelden en vragen van deelnemers. Jij en/of jouw medewerkers kunnen de kennis direct toepassen in de praktijk. 

Voor wie?

De training is bedoeld voor leden van KHN Amsterdam en hun medewerkers die met het schenken van alcohol te maken hebben.

Aan het einde van de training:

  • Weet jouw personeel op een effectieve manier de regels uit de Drank- en Horecawet na te leven, zoals het doen van een leeftijdscheck en omgang met doordrinken / doorschenken aan gasten onder kennelijke staat van dronkenschap
  • Weet jouw personeel waaraan riskant gebruik te herkennen is
  • Weet jouw personeel wat ze kunnen doen om incidenten te voorkomen
  • Communiceert jouw personeel tijdig onderling over risicosituaties en kan adequaat en professioneel handelen
  • Is er meer veiligheid voor horecapersoneel en gasten
  • Heeft jouw horecaonderneming een beter imago

Programma

De training bestaat uit een deel zelfstudie en één dagdeel (vier uur) op locatie en heeft de volgende onderdelen:

  • Zelfstudie: wet- en regelgeving, alcoholkennis
  • De professional in de horeca: wetgeving, bedrijfsbeleid en de verschillende rollen van horecapersoneel
  • Alcohol en combinatiegebruik en veilig uitgaan
  • Adequaat reageren op agressief gedrag, riskante situaties kunnen herkennen, en problemen die ermee samenhangen kunnen voorkomen
  • Oefenen met een acteur/actrice
  • Het bekijken van situaties via een 360 video

Start training om 13.00 uur en eindigt rond 17.00 uur (inloop vanaf 12.45 uur - exclusief lunch).

Certificaat

Aan het einde van de training ontvang je een certificaat van deelname.

Kosten en betaling

Leden KHN Amsterdam en Amstelland € 130
Leden KHN (gevestigd) buiten Amsterdam € 175
Niet-leden € 200

Prijzen zijn per persoon exclusief btw en lunch. Na afloop van de training ontvang je een factuur.

Annuleringsregeling

Als horecaondernemer weet je als geen ander dat lastminute-afzeggingen vaak tot onnodige kosten leiden. Daarom heeft KHN een annuleringsregeling die geldt bij inschrijving voor cursussen, workshops en trainingen. Zorg dat je op de hoogte bent van onze voorwaarden.  

Vragen

Meer weten? Mail naar khncursussen@khn.nl of bel naar 0348 48 94 76.

Data, locaties en aanmelden

11-11-2019Training Alcohol en doorschenken: Hoe om te gaan met dronkenschap als medewerker in de horecaAmsterdamAanmelden
Terug
Doe de Personeelsscan
KHN Amsterdam
Courses in English