Training EHBDD (dagdeel van 5 uur)

De gemeente Amsterdam heeft aanvullende eisen gesteld aan dance-events in horecagelegenheden. Zo moet het personeel een training volgen op het gebied van ‘Eerste Hulp Bij Drank en Drugsongevallen’ (EHBDD). KHN Amsterdam biedt in samenwerking met Chubb Fire & Security de training aan. Jij en/of jouw medewerkers leren om afwijkend gedrag te herkennen en adequaat te reageren.

Naast drankgebruik in het uitgaansleven komt het steeds vaker voor dat er drugs worden gebruikt. Met name bij dance-events in clubs en reguliere uitgaansgelegenheden is er een toename van het gebruik. Tijdens (grootschalige) festivals is het al heel gebruikelijk dat er goed gekwalificeerd personeel aanwezig is dat eerste hulp kan verlenen als daar reden toe is. Incidenten komen niet vaak voor maar als het gebeurt, is het belangrijk dat de aanwezige professionals adequaat kunnen reageren.

Voor wie?

De training is bedoeld voor horecaondernemers en hun medewerkers die met personen in aanraking kunnen komen die onder invloed verkeren van drank en/of drugs.

Inhoud van de training

Aan het einde van de training kun je:

 • Verschillende uitgaansdrugs benoemen en het globale effect, de gewenste effecten en de werkingsduur omschrijven.
 • De werking van stimulerende en verdovende middelen omschrijven.
 • Weergeven welke factoren een rol kunnen spelen bij het onwel worden en aangeven op welke wijze dit kan worden beïnvloed.
 • Het ABCD|HHH-schema toepassen en de acute beelden in het schema plaatsen
 • Eerste hulp verlenen bij de acute beelden, specifiek voor hulp bij opwindingsdelier.
 • Hulp verlenen bij bewusteloosheid (toepassen stabiele zijligging).
 • Drugs-gerelateerde noodsignalen beschrijven.
 • Adequaat alarmeren.

Specifieke inhoud

 • Middelenkennis
 • Beïnvloedende factoren op gezondheid bij middelengebruik
 • Lichte gezondheidsverstoringen en acute incidenten
 • Zorg- en hulpverlening

Programma

In deze training van 5 uur leer je hoe je om moet gaan met bezoekers die alcohol en/of drugs hebben gebruikt. Hoe signaleer je, preventief, dat het mogelijk fout gaat? En het allerbelangrijkste: welke ‘eerste hulpverlening’ moet je toepassen? Heeft jouw horecagelegenheid ook een plek waar iemand even tot rust kan komen? In deze opleiding wordt men klaargestoomd om in te kunnen grijpen als het ‘mis’ gaat.

Certificaat

De gemeente Amsterdam erkent dit certificaat als eerste hulp gekwalificeerde medewerkers, zoals benodigd bij reguliere clubavonden en voor feesten als ADE (lees ook de nadere regels dance events van de gemeente). Daarnaast is deze cursus erkend door het ministerie van VWS, het Oranje Kruis, het Rode Kruis en Koninklijke Horeca Nederland Amsterdam. In de training die Chubb aanreikt, worden horecamedewerkers meegenomen in de wereld van alcohol en drugs in combinatie met lichte en ernstige gezondheidsverstoringen. Het is belangrijk dat men adequaat weet te handelen bij alcohol en drugsongevallen. De gemeente Amsterdam controleert tijdens de ADE actief of een horecagelegenheid beschikt over een certificering.

Je ontvangt direct na de training een (persoonsgebonden) certificaat ‘EHBDD HORECA HULPVERLENING’. Je bent dan gelijk vanaf het eind van de cursusdag inzetbaar voor het ADE. Het certificaat is twee jaar geldig; waar men ook werkzaam is. Daarna kun je een bijscholing volgen om het certificaat met twee jaar te verlengen.

Voorwaarden deelname
Om deel te kunnen nemen aan deze cursus moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Je bent 18 jaar of ouder
 • Je bent in het bezit van een geldig EHBO diploma Oranje Kruis of Rode Kruis of:
 • Je bent in het bezit van een geldig bhv-diploma, niet ouder dan 1 jaar bij aanvang van deelname
 • Je dient een kopie van geldig BHV of EHBO diploma mee te nemen naar de training

Locatie

Hotel Casa, Eerste Ringdijkstraat 4, 1097 BC Amsterdam.

Tijd

13.00 uur - 18.00 uur (inloop 12.45 uur).

Kosten en betaling
Leden KHN Amsterdam en Amstelland € 80
Leden KHN (gevestigd) buiten Amsterdam € 100
Niet-leden € 135

Prijzen zijn per persoon exclusief broodjeslunch en exclusief btw. Na afloop van de cursus ontvang je een factuur.

Annuleringsvoorwaarden
Als horecaondernemer weet je als geen ander dat lastminute-afzeggingen vaak tot onnodige kosten leiden. Daarom heeft KHN een annuleringsregeling die geldt bij inschrijving voor cursussen, workshops en trainingen. Zorg dat je op de hoogte bent van onze annuleringsvoorwaarden.

Op dit moment wordt de training EHBDD niet aangeboden. Wel kun je deelnemen aan de training Combicursus Bhv-EHBDD (1 dag + e-learning), zie onderstaande cursusdata.

Meer weten? Mail naar khncursussen@khn.nl of bel naar 0348  48 94 76.

Datum en aanmelden

16-09-2019Combicursus Bhv-EHBDDAmsterdamAanmelden
02-10-2019Combicursus Bhv-EHBDDAmsterdamAanmelden
Terug
Doe de Personeelsscan
KHN Amsterdam
Courses in English