Workshop Gastvrijheid, Klantgerichtheid en Hospitality

Als horecaondernemer of -medewerker wilt u een professionele indruk achterlaten bij uw gasten. Tevreden gasten komen terug, bevelen aan, laten positieve reviews achter en uit onderzoek blijkt dat zij meer geld besteden in uw onderneming. U en uw medewerkers zorgen voor het verschil. De workshop (1-dag) laat u inzien wat de impact is van uw gedrag op uw gasten en hun bestedingspatroon. Kortom, hoe word ik een horeca-tijger?

Voor wie?
Deze workshop is bedoeld voor horecaondernemers of -medewerkers die:

  • meer uit hun gastcontact willen halen en daarmee de klanttevredenheid willen vergroten met als doel terugkerende gasten, positieve reviews, een hogere omzet en meer rendement te halen.
  • nog niet zo lang in de horeca en hotellerie werkzaam zijn (0 - 3 jaar)
  • met een frisse blik naar hun gasten willen kijken en de blinde vlekken en ingeslopen gewoontes willen ontdekken.
  • hun medewerkers willen aansturen op nieuw gedrag.
  • net begonnen zijn of behoefte hebben aan een frisse blik zijn welkom (restaurants, bars, hotels, attractieparken, etc.). 

Inhoud van de workshop

Aan het einde van de workshop:

  • weet u hoe de customer/guest journey eruit ziet en weet u wat uw invloed daarop is.
  • weet u wat professioneel gedrag is.
  • weet u meer omzet en rendement te creëren.
  • heeft u inzicht in uw manier van communiceren en het effect daarvan op anderen.
  • heeft u tips en tricks in de communicatie met de gast, verbaal en non-verbaal.
  • weet u het verschil tussen klantgericht en klantgezwicht.
  • heeft u inzicht hoe u om kunt gaan met feedback en eventuele klachten.
  • kunt u specifiek lastige situaties hanteren.

Programma

In deze workshop worden deelnemers zich bewust van wat hun communicatie, houding, gedrag en uitstraling voor effect heeft op de gasten. Er worden tools aangereikt om voor een optimaal klantcontact te zorgen zodat de klant een positieve ervaring overhoudt van het bezoek aan de horecagelegenheid en het contact met de medewerker.

De onderwerpen die behandeld worden lopen langs drie fasen: de ontvangst, het verblijf en het vertrek.

  • Communicatie: het belangrijkste is het contact met gasten. Aan dit onderdeel wordt veel aandacht besteed. We bespreken hoe er contact wordt gelegd, non-verbaal/verbaal, luisteren, samenvatten, doorvragen en omgaan met feedback.
  • Gastgerichtheid: we gaan in op de verschillen tussen gastvriendelijkheid en -gerichtheid, pro-activiteit, aandacht geven en overzicht houden.
  • Houding en gedrag: wat is de basishouding, welk effect hebben lichaamstaal en mind-set?
  • Uiterlijke verzorging: wat is het effect van kleding, make-up, sieraden, tattoos en persoonlijke hygiëne?
  • Hoe gaat u om met gewenste en ongewenste (online) recensies en klachten? Hoe kunt u een kritische recensie ombuigen in een kans?
  • Omgaan met moeilijke/aparte vragen.
  • Assertief handelen: hoe kunt u grenzen stellen zonder agressief over te komen?

Certificaat

Aan het einde van de workshop ontvangt u een certificaat van deelname.

Tijd & locatie

Vanaf 09.15 uur staat de koffie klaar. De workshop begint om 09.30 uur en duurt tot ca. 17.00 uur. 

Kosten & betaling

De kosten voor deze workshop zijn € 190 per persoon voor leden van KHN Amsterdam (exclusief btw) inclusief lunch. Leden van andere afdelingen of niet-leden betalen € 260. U ontvangt achteraf een factuur van KHN.

Annuleringsregeling

Als horecaondernemer weet u als geen ander dat lastminute-afzeggingen vaak tot onnodige kosten leiden. Daarom heeft KHN een annuleringsregeling die geldt bij inschrijving voor cursussen, workshops en trainingen. Zorg dat u op de hoogte bent van onze voorwaarden.  

Meer informatie

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u een e-mail sturen naar  khncursussen@khn.nl of contact opnemen met tel: 0348 48 94 76.

 

13-11-2018Workshop Gastvrijheid, Klantgerichtheid en HospitalityAmsterdamAanmelden
Terug