Workshop Voorkom ziekteverzuim! (halve dag)

Een zieke medewerker kost veel tijd en geld. Denk bijvoorbeeld aan loonkosten (doorbetaling tijdens ziekte), vervangingskosten, kosten voor de re-integratie en productieverlies. Daarbij komt nog de extra belasting voor de collega’s.

Wanneer een zieke medewerker niet goed gere-integreerd wordt, leidt dit ook nog tot een verhoging van de WIA-premie. Dit geldt ook voor zieke medewerkers met een tijdelijk dienstverband. Een zieke medewerker kost je zo’n € 400 per dag. Voorkomen van ziekteverzuim is dus de moeite waard!

Een goede verzuimpreventie levert je meer op dan een verlaging van ziektekosten. Andere voordelen van een goed verzuimmanagement zijn een betere arbeidsethos, verhoging van de productiviteit van medewerkers, een betere werksfeer, minder verloop van goed personeel, besparing van wervings- en selectiekosten en een verbeterde concurrentiepositie. Voorkomen is dus in vele opzichten beter dan genezen!

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor horecaondernemers, (leidinggevende) medewerkers en HRM-medewerkers.

Inhoud van de workshop

Aan het einde van de workshop weet/kun je:

  • De rollen van de betrokken partijen om verzuim te voorkomen, zoals de preventiemedewerker, de arbo-arts/bedrijfsarts, het UWV en de Arbeidsinspectie.
  • Jouw verplichtingen in het kader van verzuimpreventie (zoals het contract met de arbo- arts/bedrijfsarts, het opstellen van een RI&E, het opstellen van arbobeleid).
  • De signalen van frequent kortdurend ziekteverzuim te herkennen als ook het voorkomen daarvan.
  • Welke middelen er zijn om verzuim te voorkomen.
  • Welke middelen er zijn om verzuim te verkorten.
  • Welke mogelijkheden er zijn om je te verzekeren voor de kosten van ziekteverzuim.

Programma

In een halve dag (9.30 uur tot 12.30 uur - exclusief lunch) helpen wij je om jouw rol bij het voorkomen en verkorten van verzuim goed en efficiënt te vervullen.

Na deze workshop zul je meer grip hebben op jouw ziekteverzuim. De workshop geeft een verdieping op het onderdeel "Ziekte" uit de cursus ‘Arbeidsrecht ‘Personeel in de Horeca’’.

Om zoveel mogelijk aan te sluiten bij jouw onderneming en praktijk kun je voorafgaand bij de trainer geanonimiseerd een casus uit jouw praktijk inbrengen, die – voor zover dat mogelijk is – zal worden behandeld tijdens de workshop. Je gaat naar huis met praktische tips die je meteen in de praktijk kunt toepassen.

Kosten en betaling

Leden KHN Amsterdam en Amstelland € 80
Leden KHN (gevestigd) buiten Amsterdam € 175
Niet-leden € 225

Prijzen zijn per persoon en exclusief btw. Na afloop van de cursus ontvang je een factuur.

Annuleringsvoorwaarden

Als horecaondernemer weet je als geen ander dat lastminute-afzeggingen vaak tot onnodige kosten leiden. Daarom heeft KHN een annuleringsregeling die geldt bij inschrijving voor cursussen, workshops en trainingen. Zorg dat je op de hoogte bent van onze annuleringsvoorwaarden.

Data, locaties en aanmelden

04-11-2019Workshop Voorkom ziekteverzuim!AmsterdamAanmelden
Terug
Doe de Personeelsscan
KHN Amsterdam
Courses in English