Horecabedrijf verkopen of overnemen?

Als ondernemer doe je er verstandig aan om je onderneming kritisch te analyseren en een strategisch plan van aanpak voor de bedrijfsoverdracht op te stellen. Dan weet je precies wat je te koop aanbiedt en in welke richting er een koper gezocht moet worden.

Probeer objectief naar je huidige onderneming te kijken: wat zijn de sterke en zwakke punten, waar liggen de kansen en bedreigingen? Probeer ook in te schatten wat de winstverwachting voor de langere termijn is.

In de oriëntatiefase is het ook van belang dat je nadenkt over wat je eigenlijk verkoopt. Is dit alleen de exploitatie of ook het onroerend goed? En het woonhuis bij jouw onderneming, wil je daar blijven wonen of verkoop je het erbij?

In hoofdstuk 1 van het online boekje Mijn Heldere Horeca Horizon vind je meer informatie over de voorbereiding van bedrijfsovername.

Op ondernemersplein.nl vind je meer informatie over het verkopen van jouw bedrijf.

Advies over bedrijfsbeëindiging

Wil je een specialist spreken over de beëindiging van jouw horecabedrijf? Dan kan je terecht bij één van onze bedrijfsadviseurs. Het beëindigen van je bedrijf gaat niet over één nacht ijs, maar vraagt in de ideale situatie een tijdige voorbereiding. In welke vorm wil je beëindigen? Is er opvolging? Wat is de huidige rechtsvorm van jouw bedrijf? Wat kan je nu al doen om eventuele fiscale voordelen te behalen in de toekomst?

Horeca Maatwerk maakt dit voor jou inzichtelijk en helpt je om verstandige keuzes te maken. Kijk voor meer informatie of om een afspraak te maken op horeca-maatwerk.nl/bedrijfsadvies.

Advies over waardebepaling bij aankoop of overdracht

Of je nu een groei doormaakt en een nieuw pand voor ogen hebt, of je wenst je zaak te verkopen of verhuren; je hebt te maken met de vraag 'wat is de waarde van exploitatie en het onroerend goed?' De bedrijfsadviseurs van Horeca Maatwerk hanteren een methode voor een betrouwbare waardebepaling. Er wordt niet naar de m² of m³ gekeken, zoals veel makelaars doen, maar juist naar de feitelijke geldstromen. Met andere woorden: wat verdien je eraan? Horeca Maatwerk rekent het je voor.

 Kijk voor meer informatie of om een afspraak te maken op horeca-maatwerk.nl/bedrijfsadvies.

Terug
Enquete
Doe de Personeelsscan
KHN Energiewet App banner

https://twitter.com/khn 787936653616742400