Horecabedrijf verkopen of overnemen?

Als ondernemer doet u er verstandig aan om uw onderneming kritisch te analyseren en een strategisch plan van aanpak voor de bedrijfsoverdracht op te stellen. Dan weet u precies wat u te koop aanbiedt en in welke richting er een koper gezocht moet worden.

Probeer objectief naar uw huidige onderneming te kijken: wat zijn de sterke en zwakke punten, waar liggen de kansen en bedreigingen? Probeer ook in te schatten wat de winstverwachting voor de langere termijn is.

In de oriëntatiefase is het ook van belang dat u nadenkt over wat u eigenlijk verkoopt. Is dit alleen de exploitatie of ook het onroerend goed? En het woonhuis bij uw onderneming, wilt u daar blijven wonen of verkoopt u het erbij?

In hoofdstuk 1 van het boekje "Mijn Heldere Horeca Horizon" vindt u meer informatie over de voorbereiding van bedrijfsovername.

Op ondernemersplein.nl vindt u meer informatie over het verkopen van uw bedrijf.

Advies over bedrijfsbeëindiging

Wilt u een specialist spreken over de beëindiging van uw horecabedrijf? Dan kunt u terecht bij één van onze bedrijfsadviseurs. Het beëindigen van uw bedrijf gaat niet over één nacht ijs, maar vraagt in de ideale situatie een tijdige voorbereiding. In welke vorm wilt u beëindigen? Is er opvolging? Wat is de huidige rechtsvorm van uw bedrijf? Wat kunt u nu al doen om eventuele fiscale voordelen te behalen in de toekomst?

KHN BedrijfsAdvies maakt dit voor u inzichtelijk en helpt u om verstandige keuzes te maken. Kijk voor meer informatie of om een afspraak te maken op khn.nl/bedrijfsadvies.

Advies over waardebepaling bij aankoop of overdracht

Of u nu een groei doormaakt en een nieuw pand voor ogen heeft, of u wenst uw zaak te verkopen of verhuren; u heeft te maken met de vraag 'wat is de waarde van exploitatie en het onroerend goed?' De bedrijfsadviseurs van KHN BedrijfsAdvies hanteren een methode voor een betrouwbare waardebepaling. Er wordt niet naar de m² of m³ gekeken, zoals veel makelaars doen, maar juist naar de feitelijke geldstromen. Met andere woorden: wat verdient u eraan? KHN BedrijfsAdvies rekent het u voor.

 Kijk voor meer informatie of om een afspraak te maken op khn.nl/bedrijfsadvies.

Terug
Download de gratis KHN App

https://twitter.com/khn 787936653616742400