Accreditatie van het examen SVH Leermeester

Op 15 oktober 2010 tekenden SVH directeur Bob Schut en directeur van de Stichting Examenkamer Annie Kempers-Warmerdam het contract voor de definitieve accreditatie van het examen SVH Leermeester. SVH is het eerste en daarmee enige exameninstituut dat definitief geaccrediteerd is.

Met de komst van het competentiegericht onderwijs is het profiel van de leermeester aangepast. Om te voldoen aan de nieuwe eisen van dit profiel, heeft SVH het examen SVH Leermeester aangepast. De Examenkamer heeft geconstateerd dat het examen aan de gestelde eisen voldoet, waarop het examen per 1 september 2010 is ingevoerd.

SVH Leermeester
SVH neemt al 25 jaar leermeesterexamens af. Naast het basisexamen Leermeester heeft SVH nu ook het examen Leermeester Professional / Assessor ontwikkeld. Deze aanvulling is voor iedereen die in het bezit is van een basis leermeesterdiploma.

Met het diploma SVH Leermeester Professional/Assessor toont een leermeester aan dat hij competentiegericht (lerende) medewerkers kan beoordelen en zichzelf blijft ontwikkelen als leermeester. Ook kan hij aan de slag als assessor op roc's.

Examenkamer
De Stichting Examenkamer houdt toezicht op de kwaliteit en uitvoering van het examen voor leermeesters in de horecasector. Exameninstellingen die het examen willen uitvoeren, dienen eerst geaccrediteerd te worden door de Examenkamer.

Terug
Enquete

https://twitter.com/khn 787936653616742400