Een goede werksfeer creëren is niet altijd even gemakkelijk. Als ondernemer moet je met verschillende factoren rekening houden. Zo ook met jouw personeel, dat iedere maand een correct ingevuld werkrooster verwacht. Maar wat is de beste manier om het rooster in te vullen?
Het is van belang dat jij je houdt aan de roostervoorschriften uit de horeca-cao: minimaal twee weken van tevoren dien je de dagen en tijdstippen waarop moet worden gewerkt aan te geven. Rooster je niet volgens deze systematiek, dan kan jouw medewerker de te laat doorgegeven werktijden weigeren. Het werk in de horeca kenmerkt zich door een hoge mate van onregelmatigheid en overwerk. Het is dus belangrijk dat jouw medewerkers flexibel zijn.
KHN biedt een roosterprogramma dat jou helpt om efficiënt en snel personeel in te roosteren. Dit handige hulpmiddel is speciaal ontwikkeld voor de horecaondernemer. Daarnaast houdt het ook de uren en de productiviteit (werkuren t.o.v. omzet) bij. Download hieronder het roosterprogramma en de bijbehorende handleiding.
Heb je nog vragen over het roosterprogramma? Neem dan contact op met de adviseurs van KHN Advies via 0348 48 94 89 of per mail: info@khn.nl.