Hoeveel vakantiedagen krijgt een leerling?

En hoeveel vakantiedagen moet een leerling opnemen voor een weekje vrij? KHN geeft antwoord!

De werkweek van een leerling in de voltijd beroepsbegeleidende leerweg (BBL) van het middelbaar beroepsonderwijs bedraagt 38 uur, inclusief (gemiddeld) 6 uren die bestemd zijn voor schoolbezoek of het op andere wijze volgen van theoretisch onderwijs. Over de schooluren is geen loon verschuldigd. De leerling bouwt hier wel vakantiedagen over op. Dit betekent dus dat een leerling over 38 uur per week vakantiedagen opbouwt, wat neerkomt op 25 vakantiedagen per 12 maanden. 

Arbeid tijdens schoolvakanties

Houdt u er rekening mee dat u een BBL-leerling tijdens schoolvakanties 38 uur per week betaald krijgt, mits de leerling zich tijdig beschikbaar stelt en die arbeid ook verricht. Tijdens schoolvakanties wordt loon ook doorbetaald over schooldagen mits de leerling zich tijdig beschikbaar stelt voor arbeid en die arbeid ook verricht. 

Hoeveel dagen mag hij opnemen?

Neemt uw leerling een week vrij in een schoolvakantie? Dan kunt hier 38 vakantieuren voor aanhouden mits de leerling zich ook voor 38 uur beschikbaar houdt. Neemt uw leerling een week vrij terwijl hij of zij wel naar school moet in de die week, dan houdt u 32 vakantieuren in. 

Vragen?

Neem contact op met één van onze adviseurs van de afdeling Info & Advies via 0348 48 94 11 of mail naar khnadvies@khn.nl

Terug
Enquete

https://twitter.com/khn 787936653616742400