Linksom of rechtsom

02-07-2018

Tussen alle verontrustende berichten over de wereldmachten, is er steeds meer media-aandacht voor gezondheid. Je hebt het artikel over de effecten van alcohol nog niet uit, of de volgende kop over de schadelijke effecten van te veel zout en te veel suiker, schreeuwt om aandacht.

Hoewel de resultaten van het alcoholonderzoek behoorlijk waren overdreven, weten we inmiddels wel dat roken, te veel drinken, zout, verzadigd vet en calorieën, je niet gezonder maakt. Het houdt onze gasten bezig, en de overheid ook. De laatste vertaalt dit in wet- en regelgeving die ook bij ons terechtkomt: rookruimten die moeten verdwijnen, acrylamide - wat friet, broodjes en pannenkoeken de bruine kleur geeft - dat omlaag moet en het Preventieakkoord, waarmee de overheid overgewicht, drinken en roken wil aanpakken.

Ik weet wel zeker dat u als horecaondernemer hier niet op zit te wachten. It takes one to know one. Daarom wil ik een deal met u maken: ík zorg ervoor dat het standpunt van KHN door iedereen wordt gehoord tijdens de gesprekken over rookruimten, overgewicht en alcoholconsumptie. Zo wordt er niet óver ons maar mét ons besloten én kunnen we eventuele wetgeving proberen van ons af te houden.

Mocht het wel tot wetgeving komen dan zetten we in op redelijke en uitvoerbare maatregelen voor onze leden. Maar dan moet u nadenken hoe wij, als plek waar joie de vivre met familie en vrienden zo’n beetje centraal staat, dat genieten een stukje gezonder kunnen maken. Want laten we wel zijn: onze gast is ermee bezig, dus als wij toekomstbestendig willen zijn moeten we er ook iets mee. Linksom of rechtsom.

Terug
Enquete
Doe de Personeelsscan
KHN Energiewet App banner
Blogs

https://twitter.com/khn 787936653616742400