Tsibo Lin van Foodhallen Amsterdam

Concept: overdekte 'markthal' met verschillende eet'kraampjes'

'De manier waarop mensen gewend waren hun avondje uit te plannen verandert’

In najaar 2014 opende Foodhallen Amsterdam haar deuren in de oude tramremise in Oud-West. In deze overdekte ‘markthal’ exploiteren 21 horecaondernemers hun ‘kraam’. Van culinaire bitterballen, de beste burgers, gintonics, Nederlandse wijnen, vegetarische hapjes tot verse vis. De naastgelegen brasserie Halte 3 is open vanaf het ontbijt tot in de late uurtjes. En vleesliefhebbers zijn op hun plek in grillrestaurant Meat West. Kortom: een totaalconcept onder één dak.

Lifestyle als vierde dimensie
Tsibo Lin, een van de vier creatieve bedenkers, oprichters en eigenaren van dit totaalconcept: “Standaard let je op service, producten en ambiance. Wij koppelen daar een vierde dimensie aan: lifestyle. De manier waarop mensen gewend waren hun avondje uit te plannen verandert. Mensen spreken even af voor een hapje om daarna nog wat anders te doen. Of schuiven soms alleen aan met hun laptop. Bij ons kun je aan tafel zitten met vreemden of je bezet met een groep een tafel en iedereen kiest de keuken van zijn smaak. Alles precies zoals jij het wilt. En daar spelen wij op in met een gevarieerd aanbod van producten en concepten voor een breed gevarieerd publiek.”

Innoveren smaakt naar meer
“Ik raak altijd wel geïnspireerd door wat ik elders in de wereld zie.Tijdens reizen in onder meer Zuid-Europa hadden we dit concept met verschillende eetkraampjes bij elkaar al vaker gezien. We twijfelden of dit in Nederland zou werken met onze eetcultuur en het klimaat. Maar toen we in Scandinavië zagen dat het ook daar aansloeg, waren we om. De trends die je bij ons ziet, zie je wereldwijd: de burgers, speciaalbiertjes en het verkopen van lokale producten. Ik vind het leuk om wat je gasten te bieden hebt te vernieuwen of net even anders te doen, je gasten verrassen. Dat houdt nooit op; innoveren smaakt naar meer.”

Zijn tip aan collega-ondernemers: hou ook ontwikkelingen in andere branches in de gaten
Tsibo Lin kijkt ook goed naar ontwikkelingen in andere branches: “De combinatie horeca en retail heeft de toekomst. Zelf hou ik ook technologische ontwikkelingen (in andere branches) goed in de gaten en vraag ik me af hoe ik die kan toepassen in de horeca. Bijvoorbeeld het binnenhalen van voorbij lopende gasten via mobile apps. Of nieuwe betaalmethodes.”

Terug
Meer inspirerende leden