KHN On Tour Cafés Groningen 18 september 2018

Groningen bruist! Reden te meer voor KHN On Tour Cafés om op 18 september met dertig ondernemers naar het hoge noorden af te reizen op zoek naar nieuwe inspiratie. We bezochten Food Matterz Café, De Drie Gezusters, De Beren Groningen, Dinercafé Soestdijk en Mr Mofongo
 

Het doel van de dag: samen nieuwe inspiratie opdoen en het uitwisselen van kennis en ervaring.

Food Matterz Café: sympathieke lunchzaak met een verhaal

Lunchzaak annex delicatessenwinkel Food Matterz startte nog geen jaar geleden aan de Oude Ebbingestraat. Eigenaresse Hennie de Haan vindt niets mooier dan advies geven op het gebied van delicatessen, bier, wijn of een van de gerechten. Bij Food Matterz draait het om een totaalbeleving. “Zoals de naam al zegt hebben we hier enkel producten met een bewuste inslag: biologische koffie, versbelegde sandwiches en zoetigheden zonder suiker. Allemaal producten gekozen op basis van kwaliteit, ambacht en een verhaal”, legt Hennie de Haan toe.

De Drie Gezusters: van nachtzaak naar allday horeca

De Drie Gezusters is al sinds jaar en dag een begrip aan de Grote Markt in Groningen. Alhoewel het interieur bewust vrijwel onveranderd is, is er in de tussentijd veel veranderd aan de achterkant. Onder leiding van bedrijfsleider Sil Doeksen wijzigde het concept van avondzaak naar allday horecazaak. Het bedrijf heeft inmiddels driehonderd medewerkers. “Zelf werk ik al achttien jaar voor het bedrijf. We proberen ons team zo veel mogelijk versterken met fulltimers zodat we een goede balans hebben met ook onze parttimers/studenten. Verder werken we samen met het UWV. We begeleiden nu een groep van acht medewerkers naar een voltijd baan. Ik kan wel zeggen dat we goed zijn in het opleiden van onze medewerkers. Wat ook leuk is: we maken intern onze eigen instructievideo’s.”

De Beren: burgers, spareribs en ambitie!

In 1984 opende De Beren haar eerste restaurant in Rotterdam, toendertijd Bruintje Beer genaamd. Inmiddels telt de restaurantketen bijna veertig restaurants en heten ze allemaal ‘De Beren’. Naast burgers en spare-ribs staan er op de menukaart vis, vegetarische gerechten en bitterballen met Rotterdamse mosterd. Enkele jaren geleden is de restyling gestart: de inrichting nu is industrieel maar nog altijd warm en huiselijk. Rico van Wijgerden, projectmanager vertelt: “Het is ontzettend leuk om voor een ambitieuze club als De Beren te werken. Voor de komende jaren zijn er maar liefst twintig nieuwe restaurants gepland. Dus geen dag is hetzelfde!”

Dinercafé Soestdijk: ‘waar iedereen een beetje prins of prinses is’

Bij Dinercafé Soestdijk kan iedereen zich een beetje prins of prinses voelen. Het royale pand is gelegen in een pittoresk gedeelte van de binnenstad. Eigenaresse Roos Brinkman nam het dinercafé onlangs over. “Ik vond Soestdijk altijd al het leukste en mooiste café van Groningen. Er komen allerlei verschillende mensen: van studenten tot vijftigers en van romantische stelletjes tot zakenlui. Maar ook groepen kunnen gezellig dineren en borrelen in onze Jachtkamer.”

Mr Mofongo: “Een en al BELEVING…”

Bij Grandcafé-restaurant Mr Mofongo draait alles om beleving. In de bar waar een hypermoderne robotarm zelf likeuren tapt uit een metershoge drankopslag kijk je je ogen uit. Vorig jaar al werd de zaak door Esquire uitgeroepen tot “Lekkerste cocktailbar van Nederland”. Naast goede cocktails heeft Mr Mofongo ook een eigen distilleerderij, Mr Mofongo’s Distillery, en brandt hij bovendien zijn eigen koffie. Eigenaar Patrick Beijk: “Zelf haal ik echt overal inspiratie vandaan. Zo is mofongo eigenlijk een gerecht uit Puerto Rico. Ik streef altijd naar het ultieme horecaconcept. Momenteel stop ik twee tot drie procent van de omzet terug in de zaak in de vorm van innovatie en vernieuwing. Innoveren is voor mij een ware passie.”

 

Terug
KHN On Tour
Meer info

Buitenlandse tours
Neem contact op met:
Jesse Geboers
M 06 38 69 50 75
jesse@khnontour.nl

Binnenlandse tours
Neem contact op met:
Sandie Chan
M 06 83 21 88 01
s.chan@khn.nl

Tourarchief