KHN On Tour Hotels 11 juni 2018

Rotterdam is hot! In 2016 riep Lonely Planet Rotterdam uit tot ‘Best Travel 2016’. Reden te meer voor KHN On Tour Hotels om op 11 juni met twintig hoteliers de Maasstad te bezoeken op zoek naar nieuwe inspiratie. We bezochten The James Hotel, CityHub, The Student Hotel, Suite Hotel Pincoffs, nhow Rotterdam en ss Rotterdam. Het doel van de dag: samen nieuwe inspiratie opdoen en het uitwisselen van kennis en ervaring.

The James: design in het driesterrensegment met het hoogste level van gastvrijheid

Midden in het bruisende stadshart tussen de Coolsingel, de Meent en de Lijnbaan ligt het splinternieuwe The James Hotel. De kamers in dit nieuwe designhotel ademen discrete luxe met een vleugje art deco en zijn uitgerust met een luxe badkamer. Naast de ruime lounge kunnen gasten gebruik maken van een 24-uurs foodmarkt en fitnessruimte. General Manager Michiel Brandhorst vertelt: “We combineren een stijlvolle inrichting met de hoogste level van gastvrijheid. Kwaliteit, een luxueus gevoel en de beste tips om het meeste uit je bezoek aan Rotterdam zijn inbegrepen. Negentig procent van onze gasten zijn zakelijke gasten. Omdat we met ons hotel midden in de stad liggen en omringd worden door vele restaurants en lunchrooms hebben we er bewust voor gekozen om geen ontbijtbuffet aan te bieden. Wel hebben we ontbijtproducten in ons selfservice 24-uurs foodmarkt en werken we samen met bijvoorbeeld Stadsbrasserie Dudok.”

CityHub: inchecken via de ‘digital first’ lobby

Enkele maanden geleden opende CityHub Rotterdam in de Witte de Withstraat, hét uitgaansgebied. Met haar futuristische slaapcabines zit CityHub tussen een hotel en hostel in. De kamerprijzen liggen tussen de 38 en 50 euro per kamer. Het inchecken gebeurt er digitaal, een drankje tappen gaat via je electronische polsbandje en de stad kun je ontdekken met hulp van de CityHub-app en city host. General Manager Dennis Vermeulen vertelt: "Onze belofte is dat we onze gasten de sleutel tot de stad geven. Onze gasten zijn vooral jongeren tussen de 25 en 35 jaar die bijzondere momenten en ‘trendy places to be’ zoeken. Dankzij de self-service en digitalisering zijn onze city hosts vrij om gasten te helpen om de stad te ontdekken. Dit doen we door persoonlijke insider tips te geven en hen te verbinden via onze CityHub-app. Een extra service is dat al onze gasten een mobiele MiFi hotspot kunnen lenen tijdens hun verblijf. Zo bieden we ook onze internationale gasten gratis en onbeperkt internetbereik."

[Tekst gaat verder onder de foto's]
 

The Student Hotel – modern concept voor studenten, werkenden en toeristen

In 2012 opende The Student Hotel groep haar eerste hotel in Rotterdam. Inmiddels heeft ze zeven hotels geopend en zitten er nog tien in de pijplijn. In dit eigentijdse concept worden studentenhuisvesting en hotel geïntegreerd: kamers worden voor langere periode verhuurd aan studenten. En in de zomer verhuren ze voornamelijk aan toeristen. Design en praktische hotelfaciliteiten worden gecombineerd met kwalitatieve short- en long-stay faciliteiten zoals een gym, game room, fietsverhuur, postvakjes en werk- en studieruimtes. Steffie Fernandez, Regional Sales Connector vertelt: “Door de nieuw ingerichte keuken en ons restaurant kunnen we nóg meer tegemoet komen aan de wensen van onze gasten. Alhoewel tachtig procent van onze gasten student is, zien we dat ook de zakelijke markt ons ontdekt heeft.”

Suite Hotel Pincoffs: Persoonlijk met een hoofdletter ‘P’…

Ruim tien jaar geleden begon het ondernemersechtpaar Karen Hamerlynck en Edwin van der Meijde hun Suite Hotel Pincoffs gelegen in de opkomende wijk ‘Kop van Zuid’. Dit 4-sterren boutiquehotel Pincoffs is gevestigd in een rijksmonument, het voormalige douanekantoor van Lodewijk Pincoffs. Edwin van der Meijde vertelt: “Pincoffs staat bekend om haar persoonlijke service en unieke inrichting. Iedere hotelkamer is anders ingericht en achter veel elementen uit ons interieur schuilt een bijzonder verhaal. Van hergebruikte deuren in de buffetkasten tot een piano omgebouwd tot bestekbak. We nemen alle reviews heel serieus en sturen hier ook op. De gemiddelde waardering op boekingssites staat op 9,3. Duurzaamheid is voor ons ook heel belangrijk. Vanaf september openen we in onze ontbijtzaal een pop-up restaurant met als thema ‘Van schil tot pit, van kop tot staart’. Sil, onze chef zal hier heerlijk duurzaam koken. Deels met de producten uit onze eigen moestuin."

nhow Hotel: ‘Genieten van de art & architecture en het magnifieke uitzicht’

Door de bijzondere ligging, naast de Erasmusbrug biedt het nhow Hotel een uniek uitzicht over de stad. Het imposante gebouw 'De Rotterdam, de verticale stad' is ontworpen door OMA van Rem Koolhaas, die ook het interieur voor zijn rekening nam. De ultieme Rotterdamse ervaring wordt dan ook binnen doorgetrokken: de centrale lobby verbindt het hele gebouw waar tevens bedrijven en winkels zijn gevestigd. De cocktailbar, restaurant en ‘rooftop terrace’ bieden een magnifiek uitzicht over de stad. De cocktails en hapjes (aangeboden door Hermann Spatt, Directeur nhow Rotterdam) smaakten uitstekend.

ss Rotterdam: veel meer dan alleen een hotel!

Het ss Rotterdam is een voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn. Sinds 1959 heeft dit ‘stoomschip’ vele wereldzeeën bevaren. Nu ligt het schip permanent aangemeerd bij Katendrecht. Tegenwoordig voldoen alle hotelkamers (authentieke scheepshutten), restaurants en andere faciliteiten volledig aan de eisen van nu. Floor Tuink, salesmanager bij ss Rotterdam, vertelt: "Het ss Rotterdam is een hotel maar heeft ook restaurants, bars, banquetingzalen en een terras. Het jaren ’50 interieur en de vele kunstwerken werden tussen 2005 en 2008 zoveel mogelijk teruggebracht in de oude glorie. Zo zijn er aparte ‘heren’ en ‘dames’ stoelen. Met een banqueting capaciteit van 14 zalen voor maar liefst 1200 personen bieden we heel veel mogelijkheden. En doordat we op een schip zitten moeten we het wat betreft de logistiek heel goed plannen!"

Terug
KHN On Tour
Meer info

Buitenlandse tours
Neem contact op met:
Jesse Geboers
M 06 38 69 50 75
jesse@khnontour.nl

Binnenlandse tours
Neem contact op met:
Sandie Chan
M 06 83 21 88 01
s.chan@khn.nl

Tourarchief