KHN on Tour Hotels in Leeuwarden op 8 oktober 2018

Op maandag 8 oktober werd door KHN een hotel tour in Leeuwarden georganiseerd. Ondernemers vanuit het hele land kwamen samen in deze culturele hoofdstad van Europa 2018 om de grote diversiteit aan hotels te bekijken. We bezochten de volgende locaties: Van der Valk, Stenden Hotelschool, Alibi Hostel, Post-Plaza Hotel en Fletcher Stadhouderlijk hof.

Van der Valk

We begonnen de tour bij het splinternieuwe Van der Valk hotel in Leeuwarden, gesitueerd aan de snelweg voor je de stad binnenrijdt. Hier werden we ontvangen door Thom van der Heide met een lekkere kop koffie en traditionele Friese oranjekoeken, waarna hij ons vervolgens een uitgebreide rondleiding gaf langs enkele van de 117 kamers, een enorme live cooking zaal, het restaurant en de bar.

Stenden Hotelschool

Vervolgens werden we met de bus opgehaald en vertrokken we naar de volgende locatie, hotelschool Stenden. We werden ontvangen door studenten in de lobby met diverse vruchtensappen en chef-kok Albert Kooy, mede-bedenker van Dutch Cuisine, had speciaal voor ons een gerechtje klaargemaakt. Albert gaf ook een presentatie over wat Dutch Cuisine inhoudt en hoe restaurants hier mee kunnen werken. Het bezoek werd afgesloten met een uitgebreide rondleiding langs meerdere afdelingen door een aantal studenten  

 

Tekst gaat verder onder de foto's

 
Alibi Hostel

Volgende stop: de gevangenis. Altijd al eens achter de tralies willen slapen? Dat kan bij het Alibi Hostel in Leeuwarden. Dit hostel is gesitueerd in “De Blokhuispoort”. Het gebouw werd tot 2007 gebruikt als Huis van Bewaring en is nu deels omgetoverd tot hostel. Het verschil met vroeger is dat je hier in de ochtend weer wordt vrijgelaten. Mede-eigenaren Marieke Mostert en Jurrien Dol ontvingen ons hier met, toepasselijk, water en (suiker)brood waarna ze de verschillende kamers lieten zien die het gebouw rijk is.

Post-Plaza Hotel & Grand Café

De volgende locatie op het programma was het Post-Plaza hotel. Dit prachtige hotel in het oude postkantoor beschikt onder andere over meerdere zalen, een eigen koffiebranderij met koffie sommelier en een grand café. Hier werden we ontvangen door Herman Schreuder met een lekkere cocktail en Tjeerd van Bekkum, CEO European Capital Leeuwarden Friesland, gaf een uitleg over wat culturele hoofdstad 2018 Leeuwarden zoal heeft opgeleverd. Vervolgens verzorgde Herman een uitgebreide rondleiding waarbij we op diverse locaties in het hotel lekkernijen konden proeven.

Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof

De laatste locatie op het programma van deze tour was het Paleis Stadhouderlijk Hof, middenin de binnenstad. Hier werden we verwelkomd door GM Foekje de Witte met een lekker glaasje bubbels. Foekje nam ons mee in de de geschiedenis van het monumentale pand en vertelde hoe het is om onderdeel te zijn van Fletcher hotels. Hier kregen we een rondleiding langs verschillende zalen van het paleis, de kamers en de ontvangstzaal die nu gebruikt wordt als restaurant.

Terug
KHN On Tour
Meer info

Buitenlandse tours
Neem contact op met:
Jesse Geboers
M 06 38 69 50 75
jesse@khnontour.nl

Binnenlandse tours
Neem contact op met:
Sandie Chan
M 06 83 21 88 01
s.chan@khn.nl

Tourarchief