KHN On Tour Vega(n) 29 mei 2018

Op dinsdag 29 mei bezochten ruim 30 ondernemers vanuit het hele land inspirerende horecazaken in Utrecht tijdens de KHN on Tour Vega(n). De groep bezocht 30 ML Coffee Roasters, EXKi Green Pavillion, SNCKBR 100% VGN, the Barn, McDonalds, the Yoghurt Barn en the Greenhouse. Deze onderscheidende zaken liggen op een steenworp afstand van het centraal station van Utrecht.

Koffie in alle soorten en smaken

De dag begon bij 30 ML Coffee Roasters waar Wendy Kooijman vertelde over het uitgebreide assortiment koffie dat zij serveren. Van een ‘normaal’ kopje koffie tot cappuccino’s met koemelk of toch liever veganistisch met biologische- of sojamelk. Alles is te verkrijgen in deze koffiezaak tegenover het station. Ook werden er speciaal voor de deelnemers niet één maar twee overheerlijke taartsoorten gebakken. Uiteraard voldeden deze aan het veganistische thema.

Veganistische snacks

Bij SNCKBR 100% VGN vertelde eigenaar Floris Beukers uitgebreid over het concept en de producten binnen het bedrijf. Zoals de naam al doet vermoeden is dit concept vergelijkbaar met die van een snackbar, het verschil is hier dat er uitsluitend met 100% veganistische producten gewerkt wordt.

Kant-en-klaarmaaltijden

Vervolgens bezochten we EXKi Green Pavilion waar eigenaar Joep van Haaften en zijn team een heerlijke lunch verzorgden met diverse vegetarische en veganistische keuzes. Bij EXKi zijn gezonde en verse kant-en-klaarmaaltijden te verkrijgen en Joep vertelde dat dit Belgische snelrestaurantconcept veel waarde hecht aan duurzaamheid. In de showkeuken middenin de zaak worden de gerechten vers gemaakt voor consumptie in het restaurant of onderweg.  

[Tekst gaat verder onder de foto's]

From stable to table

The Barn is een fastfoodconcept in het winkelcentrum van Hoog Catharijne. Ze werken daar met 100 procent organisch fastfood. Locatiemanager Marielle van der Putten vertelde hoe The Barn het EKO-keurmerk heeft behaald én hoe zij het behouden: “Alles in The Barn is biologisch en als we een dag niet alle ingrediënten van een gerecht 100% biologisch kunnen inkopen, verkopen we het niet.” Een groot gemak van The Barn is het digitale zelf-servicesysteem waarmee gasten eenvoudig en snel zelf kunnen bestellen.

Veggie burger bij ‘de Mac’

Bij een Vega(n)inspiratietour verwacht je niet snel een bezoek aan de McDonalds, maar toch stond deze op het programma. We bezochten de McDonalds in Hoog Catherijne. Eigenaar Pieter Honing liet ons de nieuwe veggie burger proeven en vertelde ons over de nieuwste innovaties bij McDonalds met betrekking tot keukenprocessen en hoe er steeds beter wordt omgegaan met afvalstoffen voor een beter milieu.

Biologische (vegan) yoghurt

In The Yoghurt Barn van Wouter Staal verkopen ze lekkere en gezonde yoghurt met diverse toppings. Locatie-manager Vera: "Onze barnista’s bereiden de lekkerste yoghurtvariaties, ideaal voor ’s ochtends in de trein of tijdens de lunch." Bij The Yoghurt Barn staat alles in het teken van organisch en eerlijk.

100% green ondernemen

Als laatste locatie bezochten we The Green House. Een concept dat 100 procent groen onderneemt. Over alle details is hier nagedacht. Zo is de keuken bijna geheel stekkerloos, ligt het dak vol met zonnepanelen en zijn alle gebruikte materialen van het gebouw gerecycled. Ook bijzonder hier is de kas op het dak waarin de benodigde kruiden worden gekweekt.

Bas Cloo van Dutch Cuisine sloot deze inspiratietour af met een presentatie over de doelen van Dutch Cuisine. We hebben in Nederland prachtige producten waarmee Nederlandse horecabedrijven zich kunnen presenteren en het gedachtengoed van Dutch Cuisine kunnen uitdragen.

Terug
KHN On Tour
Meer info

Buitenlandse tours
Neem contact op met:
Jesse Geboers
M 06 38 69 50 75
jesse@khnontour.nl

Binnenlandse tours
Neem contact op met:
Sandie Chan
M 06 83 21 88 01
s.chan@khn.nl

Tourarchief