Jean-Marc van der Stap en Daniël Herbschleb van De Pizzabakkers in Utrecht

Concept: Romeinse pizza's met uitsluitend verse en eerlijke ingrediënten, prosecco en verse salades

Eind oktober 2016 openden Jean-Marc van der Stap en Daniël Herbschleb in Utrecht de zevende vestiging van De Pizzabakkers. Een concept waar eerlijke en verse pizza’s centraal staan. “Bij ons krijg je pizza’s. De beste van de stad.”

De Pizzabakkers is booming: met vier vestigingen in de hoofdstad, één in Haarlem, één in Nijmegen en nu ook één in Utrecht. Jean-Marc: “De Pizzabakkers is in 2009 opgericht door vier Amsterdammers. Ik studeerde toen nog en ben twee weken na de opening als bijbaantje begonnen in de keuken. Daarna werd ik bedrijfsleider en na mijn studie opende ik in 2014 als mede-eigenaar de eerste vestiging in Haarlem. En in oktober hebben we in Utrecht de eerste franchisevestiging van De Pizzabakkers geopend.”

Niet teveel geld
Bij De Pizzabakkers ademt alles Italië. De kaart bestaat alleen uit Italiaanse gerechten en drankjes. Met een kleine uitzondering voor de kids: de appelsap komt niet uit Italië. “Het concept is eenvoudig: bij ons krijg je een leuke avond én de beste pizza van de stad.”

‘Gasten komen vaker terug, daar zit de winst'

“Wij gebruiken uitsluitend hoogwaardige ingrediënten en maken alles zelf. En dat krijg je allemaal voor niet teveel geld. Onze gasten komen vaker terug; daar zit onze winst”, aldus Jean-Marc.

Voor iedereen
De gasten zijn zeer divers. Stelletjes, vriendinnengroepjes en ouders met kinderen. Daniël: “We zijn er echt voor iedereen. Dat zie je ook op onze menukaart terug: we hebben voor de kinderen bolletjes pizzadeeg om mee te kleien, salades en proseccococktails voor de dames en voor de ouders heerlijke Italiaanse witte en rode wijnen.”

Menucommissie
Alle pizza’s van De Pizzabakkers, van Amsterdam tot Nijmegen, moeten voldoen aan dezelfde kwaliteit. Jean-Marc: “Wat er op de kaart komt en met welke ingrediënten er wordt gewerkt, bepalen we in de menucommissie. Daar zitten chefs van verschillende vestigingen in. We kiezen met elkaar de pizza van de maand en wisselen ervaringen uit. Zolang je je blijft ontwikkelen en open staat voor verbeteringen, ga je vooruit.”

Geen cola
Toch houden De Pizzabakkers zich strak aan het concept. Jean-Marc: Ik geloof dat je je niet altijd hoeft te conformeren aan de gast. We krijgen wel eens de vraag of we ook pasta hebben. Maar onze naam zegt genoeg: bij ons krijg je pizza. Dus geen pasta. Daar zijn anderen weer beter in. We krijgen ook regelmatig de vraag of we cola schenken, maar dat past niet binnen ons concept, dus dat doen we niet.”

Meer dan bloem mengen
De zoektocht naar goed personeel voor de nieuwe zaak in Utrecht was niet eenvoudig, vertelt Daniël. “Goede medewerkers zijn essentieel voor onze zaak. Gastvrijheid en vakmanschap maken deel uit van ons concept. Pizza bakken is meer dan alleen bloem mengen. En zelfs dat vraagt om een bepaalde techniek. We hebben moeite gehad om ervaren mensen te vinden. Dus toen hebben we de keuze gemaakt om ze zelf op te leiden. We geven naast trainingen in pizza's maken, ook gastvrijheids- en baristatrainingen. Investeren in personeel loont echt. In totaal werken er zo’n honderd medewerkers in de zeven filialen. Door de nauwe samenwerking voelt het echt als una grande famiglia.”

Of de twee pizzabakkers nog meer vestigingen gaan openen, is heel goed mogelijk. Jean-Marc: “De horeca is de mooiste branche die er is. Gasten komen naar jouw zaak voor een leuke avond en jij zorgt daar samen met je medewerkers voor. Dat is toch geweldig om dat elke avond te kunnen doen.”

Terug
Enquete
Doe de Personeelsscan
KHN Energiewet App banner

https://twitter.com/khn 787936653616742400