Jeroen en Monique Vrolijken van Coelenhage in Wezep

Concept: café, restaurant én partycentrum met plek voor 2500 personen

Jeroen en Monique Vrolijken zijn de trotse eigenaren van Coelenhage in Wezep. Dit familiebedrijf begon in 1840 als koffiehuis annex herberg. Coelenhage is inmiddels café, restaurant én partycentrum met plek voor 2500 personen.

Tot 1936 was het bedrijf van de familie Koops. De naastgelegen schuur werd gebruikt voor het vee. In de jaren die volgden was het bedrijf in handen van verschillende uitbaters. In 1968 nam de familie Vrolijken Coelenhage over. De huidige eigenaar, Jeroen Vrolijken, nam samen met zijn vrouw Monique in 1988 de zaak over van zijn ouders.

Bruiloft als motor
Jeroen: “Mijn ouders beleefden begin jaren zeventig gouden tijden met ‘t schuurtje, dat een bardancing was geworden. Dit was in strijd met de reformatorische achtergrond van het dorp. Dus na een verbouwing stapten zij over op bruiloften en partijen. Een goede keuze want bruiloften zijn nog steeds de motor van ons bedrijf. Jongeren besteden hun geld nu anders. Ze gaan tegenwoordig bijvoorbeeld eerst reizen of kopen een huis. Maar dat maakt het vieren van een bruiloft weer uniek.”

‘Mijn ouders maakten het bed op, wij houden de lakens strak’

Vanzelf bijzonder
Coelenhage wordt geroemd om de kwaliteit en goede service. Monique: ”Het is belangrijk dat de basis staat. Een gerecht moet goed en royaal zijn. En daarnaast zijn gastvrijheid en persoonlijk contact voor ons essentieel. Eigenlijk is dat niet anders dan vroeger. Jeroen: ”Maar als je heel lang gewoon blijft, word je vanzelf bijzonder.” Horeca loopt als een rode draad door het leven van Jeroen en Monique. Monique: ”Coelenhage is ons tweede huis. Onze oudste dochter croste vroeger met haar fietsje door de zalen en nu werkt zij bij ons. Ook onze andere dochter en onze oudste zoon – beiden studeren nog – helpen mee zodra hun studie dit toelaat. En onze jongste zoon van veertien weet al dat hij eigen baas wil worden.” Jeroen: “Vanaf het moment dat je een bedrijf overneemt, wil je het goed doen. Dit gevoel is denk ik bij een familiebedrijf nog sterker. Mijn ouders hebben het bed voor ons opgemaakt. We hebben niet alleen de lakens strak gehouden, maar Coelenhage heeft ook grote ontwikkelingen doorgemaakt. We zijn nu een café, restaurant én partycentrum met plek voor 2500 personen. En het is fantastisch om met blije mensen te werken. Als ik de afgelopen dertig jaar over mocht doen, zou ik het net zo doen.”

Hofleverancier
Op 20 april 2016 werd het 175-jarig jubileum gevierd en ontving Coelenhage het predicaat Hofleverancier. Monique: “We zijn ontzettend trots! Wij zijn tegelijk met twee andere bedrijven in het dorp, waaronder de bakker van ons brood, Hofleverancier geworden. De gemeente Oldebroek staat weer op de kaart!”

Terug
Download de gratis KHN App

https://twitter.com/khn 787936653616742400