Kevin de Roos van Tante Nel in Rotterdam

Concept: een authentiek Nederlandse snackbar met een drankvergunning

Een authentiek Nederlandse snackbar met een drankvergunning. Dat is Tante Nel in het centrum van Rotterdam. Kevin de Roos, eigenaar: “Het voordeel van een snackbar is dat iedereen een frietje lust. Of je nu rijk of arm bent, zwart of wit, dik of dun, man of vrouw. Bijna iedereen vindt friet lekker.”

Tante Nel heeft vijftien soorten gins, schenkt uiteenlopende mixdrankjes en bier van de tap. Kevin: ”De drankvergunning is een heel dikke plus. Er gaat geen dag voorbij dat we geen drank schenken. "

‘De drankvergunning is een heel dikke plus’

"De zaak ziet er eigenlijk niet uit als een snackbar. Die beleving is een voordeel. Maar we zijn wel echt een snackbar en alles wat je kunt bestellen mag je ook meenemen.”

Ongekend populair
Mensen zijn tegenwoordig heel bewust bezig met wat ze eten. “Terecht, ik tel zelf ook calorieën. Hier in de buurt is van alles te krijgen. En dan eet je niet elke dag friet. Toch blijft het frietje ongekend populair en zijn er maar weinig mensen die een frietje laten staan. Friet is by far het meest verkochte product. Het frietje met onze huisgemaakte truffelmayonaise is onze hardloper”, vertelt Kevin.

Iets bijzonders
Tante Nel doet iets bijzonders met friet en dat trekt gasten. “Op vrijdag krijgen gasten bij hun gin-tonic een gratis frietje en snack. Dit is de drukste dag van de week. Ook al verkoop je friet, gasten willen verrast worden. Het is belangrijk dat je blijft vernieuwen. Zo hebben wij ook friet met Tzar Caviar. Voor twintig euro krijg je twee patatjes met Tzar Caviar en een huisgemaakte saus. Een bijzondere combi, die nog steeds goed verkoopt. En in juli 2016 introduceerden wij een meter Gin&Chips: een meter met vijf porties friet, vijf snacks en gin-tonic voor vijftig euro. Wij blijven nieuwe dingen uitproberen en willen op deze manier onze gasten nieuwsgierig maken naar onze producten.”

Terug