Biercontracten: tips en tricks

Waarom krijgt de ene ondernemer een hogere korting op zijn bierprijs dan de ander? Is het een kwestie van goed onderhandelen? Of zit hier meer achter? Horecaondernemers Maarten Hinloopen uit Den Haag en Erik Derksen uit Utrecht vertellen u in tien minuten waar u op moet letten bij gesprekken en contracten met brouwerijen. Doe uw voordeel met de ervaringen en tips van deze ondernemers.

 

  
Over de biermarkt
De kans is groot dat bier een belangrijk deel is van uw omzet. Dit betekent in de praktijk dat u afspraken maakt met uw bierleverancier: over de levering van bier, maar vaak ook over bruikleen, financiering, enzovoort. In alle gevallen is het belangrijk dat de afspraken tussen horecaondernemer en brouwerij duidelijk en begrijpelijk worden vastgelegd. Ook raden wij u aan om altijd de aanbiedingen van meerdere brouwerijen te vergelijken, voordat u met een brouwerij in zee gaat. Vergelijk aanbiedingen niet alleen op prijs, maar ook op andere contractuele voorwaarden.

Over Hart van de Horeca
Hart van de Horeca is een nieuw online KHN-programma voor en door horecaondernemers. In elke uitzending staat er één thema centraal. Presentator Gerlof Bos vraagt in tien minuten horecaondernemers het spreekwoordelijke hemd van het lijf over hun passie en uitdagingen in de bedrijfsvoering.

Terug