Over Meest Markant

Innovatie is onlosmakelijk verbonden met goed ondernemerschap: als ondernemer moet je weten wat er speelt en inspelen op nieuwe consumentenontwikkelingen om succesvol te blijven. Om innovatie onder horecaondernemers te stimuleren onderscheidt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) elke twee jaar de Meest Markante Horecaondernemer met een prijs. Deze prijs wordt toegekend aan innovatieve horecaondernemers die andere ondernemers inspireren. Mediapartner in deze verkiezing is Entree.

Regionaal en landelijk
De Meest Markant-verkiezing begint bij regionale verkiezingen: in 14 regio's  worden regionale verkiezingen gehouden. Per regio wordt een Meest Markante Horecaondernemer uitgeroepen. Deze ondernemers gaan door naar de landelijke verkiezingen, waar de Meest Markante Horecaondernemer van het jaar wordt gekozen. De regionale verkiezingen vinden plaats in 'even' jaren; de landelijke verkiezing vindt plaats in 'oneven' jaren.
 
Voor alle typen horecabedrijven
De horeca is een veelzijdige sector met heel verschillende bedrijven: van de cafetaria op de hoek tot een sfeervolle oude kroeg; van een vijfsterrenhotel in Amsterdam tot een  trendy restaurant. Bij de verkiezing van de Meest Markante Horecaondernemer maken we geen onderscheid: elke ondernemer kan meedingen naar deze innovatieprijs. Innovatie is de sleutel tot succes en innoveren gebeurt in alle bedrijven.
 
Hoe werkt het?
De kandidaten voor een (regionale) Meest Markant-titel kunnen worden voorgedragen door collega-ondernemers en door andere horecaorganisaties of –bedrijven. Als ondernemers zichzelf willen voordragen kan dit ook. Tot slot kan de regionale jury proactief ondernemers benaderen om mee te doen aan de regionale verkiezing. Een bedrijf kan worden voorgedragen door online een aanmeldformulier in te vullen met daarbij een motivatie.
 
Criteria
De bedrijven die meedingen naar de Meest Markant-titel moeten aan een aantal basiseisen voldoen: het bedrijf moet lid zijn van Koninklijke Horeca Nederland, minimaal twee jaar bestaan en financieel gezond zijn. Als aan deze basiseisen is voldaan gaat het er vooral om dat de betreffende ondernemer lef heeft en met succes een vernieuwend concept of vernieuwende bedrijfsvoering heeft neergezet.
 
Prijzen winnaars Meest Markant
Regionale winnaars ontvangen een speciale oorkonde en award zodat hun gasten kunnen zien dat zij markante ondernemers zijn. De landelijke winnaar profiteert twee jaar van de landelijke titel. Om dit kracht bij te zetten ontvangt de landelijke winnaar naast de speciale oorkonde en award een Meest Markant-schildje (met jaaraanduiding).
 
 
Terug
Meest Markant Verkiezingen