Allergenentool

De allergenentool is een handige applicatie waarmee u eenvoudig in kaart brengt welke allergenen uw ingrediënten en gerechten bevatten. De allergenenapp is een initiatief van KHN, Bureau de Wit en PS in Foodservice.

Hoe bestel ik de allergenentool?
Na eenmalige registratie op www.allergenentool.nl heeft u in drie stappen een overzicht van de aanwezige ingrediënten in uw producten en recepten.

Ledenvoordeel
Als lid van KHN betaalt u slechts 65 euro per jaar. Horecaondernemers die geen lid zijn van KHN betalen 75 euro.

Hoe werkt het
De allergenenapp is gekoppeld aan de database van PS in Foodservice. In deze database zijn 70.000 producten beschikbaar. Hierdoor is de samenstelling van uw geïmporteerde ingrediënten altijd up-to-date. Als een fabrikant een samenstelling verandert, dan worden de wijzigingen doorgevoerd in uw allergenenapp. De allergenenapp ondersteunt u om een lijst te maken. Zie optie B in het stappenplan: Ik informeer de gast mondeling op basis van een overzicht van de menukaart en/of op basis van de door mij gebruikte ingrediënten.

Allergenen informatie per gerecht op 1 pagina
U kunt een overzicht printen van al uw gerechten met daarbij per gerecht, de vermelding van de aanwezige allergenen. U kunt ook per gerecht een receptkaart printen. De informatie over allergenen staat dan overzichtelijk bij elkaar op één pagina. Ook kunt u de inhoud van uw digitale magazijn printen. Daarmee heeft u een compleet overzicht van alle ingrediënten die op voorraad zijn.

Meer informatie
Voor vragen, suggesties of meer informatie kunt u contact opnemen met Bureau de Wit via info@bureaudewit.nl of 036 - 536 74 20.

Terug
Tools
Meer nieuws over allergenen