Hoe kunt u de horeca-cao 2018 toepassen?

KHN-leden zijn vanaf 1 januari 2018 verplicht de nieuwe horeca-cao toe te passen. De indeling en bepalingen volgen voor een groot deel de oude horeca-cao en het recente KHN-model Arbeidsvoorwaardenreglement. Dat geeft weinig overgangsproblemen. De cao voorziet in een paar logische overgangsbepalingen.

Praktisch voor u én uw medewerkers

De nieuwe horeca-cao biedt u en uw medewerkers duidelijkheid en perspectief. Samen met onze vernieuwde modelarbeidsovereenkomsten zijn het vooral praktische handvatten om arbeidsovereenkomsten met uw medewerkers af te sluiten in overeenstemming met de wet. De modelarbeidsovereenkomsten kunt u op deze pagina downloaden.

Wat moet u doen om het cao horeca toe te passen?

De cao is automatisch van toepassing en vervangt de AVR-contracten. Dat is zowel in het AVR als in de nieuwe horeca-cao geregeld. Afspraken die daar bovenuit stijgen blijven gewoon van toepassing totdat u met de medewerker(s) overeenkomt die te veranderen.

KHN heeft een voorbeeldmemo opgesteld waarmee u uw medewerkers kunt informeren. Belangrijk is dat u de lonen uiterlijk 1 april 2018 ten minste volgens de nieuwe cao moet vaststellen en uitbetalen. Dat is vooral aan de orde als u niet de oude cao of het AVR volgde.

Kijk voor meer informatie, tools en cursussen op www.khn.nl/cao

Vragen?

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met de adviseurs van Info & Advies via 0348 48 94 11 of per mail: khnadvies@khn.nl.

Terug
Bestelbanner-cao-2018
Tools