E-learning Gastvrijheid

Met de nieuwe, gratis e-learning Gastvrijheid kunnen horecaondernemers en –medewerkers leren beter om te gaan met gasten met een beperking. AllesToegankelijk ontwikkelde deze e-learning met Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Foodstep. Hoe ga je als horecamedewerker om met een gast die blind of doof is? En hoe communiceer je met iemand met een verstandelijke beperking?

 

 

‘Bij toegankelijkheid denken mensen vaak aan het weghalen van drempels of het installeren van een lift of invalidentoilet. Maar toegankelijkheid gaat ook over gastvrijheid: hoe zorg je ervoor dat iemand met een beperking zich thuis voelt?’, zo vertelt projectleider Judith van Lier. Juist die gastvrijheid vinden mensen met een beperking zelf de belangrijkste voorwaarde voor een prettige horeca-ervaring, zo bleek uit onderzoek van AllesToegankelijk en KHN.

Meer terugkerende klanten
KHN-directeur Lodewijk van der Grinten wijst horecaondernemers op het zakelijk potentieel: ‘Uit onderzoek blijkt dat 15% procent van de samenleving een vorm van een beperking heeft. Tel je daar ouderen bij op dan heb je het over 25% van de Nederlanders waarvoor toegankelijkheid belangrijk is. Een gast met een goede ervaring komt terug. Dat betekent dus omzetkansen voor de horecaondernemer.’

Tips, goede voorbeelden en certificaat
U kunt vanaf nu direct én gratis aan de slag op elearning.allestoegankelijk.nl. De e-learning behandelt verschillende soorten beperkingen. U krijgt tips en veel goede voorbeelden, met video’s. Na het slagen voor de afsluitende toets kunt u direct uw certificaat printen. 

Meer over AllesToegankelijk
In AllesToegankelijk werken ondernemers en mensen met beperkingen samen met kennisorganisaties en de overheid om de toegankelijkheid van goederen en diensten substantieel te vergroten. 25 partnerorganisaties, waaronder KHN, zetten zich in voor de verbetering van de toegankelijkheid van producten en diensten (alles wat je kunt kopen, huren of lenen).

Terug