Afdeling Amersfoort e.o.

KHN afdelingsnieuws

Slimme horecalogistiek in Amersfoort

06-07-2018
-

Amersfoort overweegt zich aan te sluiten bij de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek. Dit betekent dat in 2025 alleen nog uitstootvrije trucks en bestelbussen de binnenstad in mogen. De roep om efficiënte en schone stadsdistributie is politiek breed gedeeld.

Historisch centrum Amersfoort vraagt om investering

17-04-2018
-

De binnenstad van Amersfoort heeft meer groen en meer openbare zitjes nodig. Dat vinden de Ondernemersvereniging Binnenstad Amersfoort (OBA), Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Amersfoort en de Vereniging Eigenaren Binnenstad Amersfoort (VEBA). Een gezamenlijk plan ligt klaar om het historische centrum aantrekkelijker te maken.

Subsidieregeling elektrische scooter en fiets voor Amersfoortse ondernemers

11-04-2018
-

Amersfoortse ondernemers die voor zakelijke doeleinden gebruikmaken van een benzinescooter of -brommer kunnen met subsidie een elektrische scooter of e-bike aanschaffen. Voorwaarde is dat de benzinescooter of -brommer wordt ingeleverd en gedemonteerd en niet meer op de weg rijdt.

Lokaal horecanieuws in de media

De Vosheuvel bedankt 'lieve Amersfoorters' voor steun na inbraak

16-07-2018 - De Vosheuvel bedankt 'lieve Amersfoorters' en 'alle andere mensen die ons een warm hart toedragen', na de inbraak eind juni bij de kinderboerderij, waarbij de winkel en horecaruimte kort en klein werden geslagen. De nog onbekende daders vernielden in de nacht van maandag 25 juni...

Bar Comics weer open: 'sluiting kon niet door de beugel'

13-07-2018 - AMERSFOORT De horecazaak Bar Comics in het Soesterkwartier mag weer open. De rechtbank Utrecht heeft de beslissing van burgemeester Lucas Bolsius om de zaak te sluiten en de vergunningen in te trekken, vernietigd, zo schrijft advocaat Jan Visscher. ,,Zowel de sluiting op grond van de Opiumwet als de intrekking van de vergunningen konden niet door de beugel.

Rechter draait sluiting Bar Comics om drugsvondst terug

13-07-2018 - Bar Comics in het Soesterkwartier mag weer open. De rechtbank in Utrecht heeft het besluit van burgemeester Bolsius van Amersfoort om het café aan de Punternburgerlaan een half jaar te sluiten na de vondst van drugs vernietigd. Bij een controle op 28 maart werd 0...