Afdeling Amersfoort e.o.

KHN afdelingsnieuws

Basistraining bhv op 25 september in Woerden

13-08-2018
-

Elk bedrijf is verplicht om maatregelen te treffen voor interne hulpverlening. Wilt u als horecaondernemer uw bhv-diploma halen? Of uw medewerkers opleiden tot bhv’er? KHN biedt in samenwerking met Chubb Fire & Security een eendaagse bhv-training met e-learning aan.

Strijd over rookpijp op dak in Amersfoort laait op

09-08-2018
-

Ondernemers en pandeigenaren in de binnenstad zijn woest op de gemeente Amersfoort, die hen plots en zonder overleg dwingt afvoerpijpen en rookkanalen van daken te halen. Een operatie die per keer tienduizenden euro’s kost, aldus belangenorganisaties.

Historisch centrum Amersfoort vraagt om investering

17-04-2018
-

De binnenstad van Amersfoort heeft meer groen en meer openbare zitjes nodig. Dat vinden de Ondernemersvereniging Binnenstad Amersfoort (OBA), Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Amersfoort en de Vereniging Eigenaren Binnenstad Amersfoort (VEBA). Een gezamenlijk plan ligt klaar om het historische centrum aantrekkelijker te maken.

Subsidieregeling elektrische scooter en fiets voor Amersfoortse ondernemers

11-04-2018
-

Amersfoortse ondernemers die voor zakelijke doeleinden gebruikmaken van een benzinescooter of -brommer kunnen met subsidie een elektrische scooter of e-bike aanschaffen. Voorwaarde is dat de benzinescooter of -brommer wordt ingeleverd en gedemonteerd en niet meer op de weg rijdt.

Lokaal horecanieuws in de media

Van de Burgt en Strooij koopt Elleboogkerk

19-09-2018 - De gemeente verkoopt de Elleboogkerk aan Bouw- en Restauratiebedrijf Van de Burgt en Strooij. Het bedrijf wil de kerk geschikt maken voor een hoogwaardig restaurant - met sterambitie, gecombineerd met expositieruimte. Het college kan zich vinden in deze ambitie. In de komende maanden werkt Van de Burgt en Strooij de plannen verder uit. Zij betrekken de buren en andere belanghebbenden daarbij. In het bestemmingsplan geldt voor deze plek de bestemming Cultuur en ontspanning, en geen horeca.

Elleboogkerk moet sterrenrestaurant worden

19-09-2018 - AMERSFOORT - De Elleboogkerk in Amersfoort is na vier jaar verkocht, ver onder de vraagprijs. Bouw- en restauratiebedrijf Van de Burgt en Strooij wil de kerk veranderen in een restaurant met sterambitie. Ook moet er een expositieruimte komen. Vandaag maakte de gemeente de nieuwe plannen bekend.In de kerk aan de Langegracht woedde in 2007 een grote brand, waarbij een groot deel van de kerk verloren ging.

Wethouder Koser Kaya opent insectenhotel

14-09-2018 - AMERSFOORT Wethouder Fatma Koser Kaya opende vrijdagmiddag samen met twee medewerkers van advies- en ingenieursorganisatie Arcadis het insectenhotel op de proeftuin Isselt. Medewerkers van Arcadis werkten de afgelopen maanden samen met de Amersfoortse organisatie 033 Groen aan de realisatie van het hotel. Tijdens de vrijwilligersdag NL Doet op vrijdag 9 maart was een delegatie van Arcadis aan het werk in de proeftuin.