Goed nieuws! De Tweede Kamer heeft mede op aandringen van KHN begin juni met algemene stemmen een motie aangenomen om het uitstel vragen van betalen van belastingaanslagen te verlengen tot 1 oktober 2021. Ook is zojuist bekend geworden dat in het nieuwe pakket van de NOW een bedrijf tot 80 procent omzetverlies kan opgeven voor het derde kwartaal.

Uitstel vragen betalen belastingaanslagen verlengd tot en met september 2021

De Tweede Kamer heeft mede op aandringen van KHN begin juni met algemene stemmen een motie aangenomen om het uitstel vragen van betalen van belastingaanslagen te verlengen tot 1 oktober 2021. De betaling ervan begint uiterlijk oktober 2022 over maximaal 60 maanden. Dat is in deze opstartperiode van groot belang voor alle horeca. De Belastingdienst moet deze update nog verwerken op hun website.

Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst: Bijzonder uitstel van betaling vanwege coronacrisis (belastingdienst.nl)

Houd deze pagina in de gaten en ververs deze regelmatig. Zo kun je het aanvragen van uitstel van betalen van aanslagen ook zelf volgen:

NOW Q3: omzetverlies maximaal 80% (nu 100%) dus over maximaal 80% loonsom subsidie

In het nieuwe pakket mag een bedrijf tot 80 procent omzetverlies opgeven voor het derde kwartaal. Dit betekent dat een bedrijf nog voor maximaal 80 procent van de loonsom een tegemoetkoming kan krijgen. Ook het voorschot wordt hierop aangepast. Het vergoedingspercentage blijft hetzelfde als in het tweede kwartaal, net als het minimale omzetverlies van 20 procent. Nu de contactbeperkingen grotendeels zijn verdwenen en bedrijven met ‘testen-voor-toegang’ open kunnen, is een volledig omzetverlies als gevolg van de coronacrisis niet meer te verwachten. Daarom wordt het op te geven omzetverlies begrensd.

Het pakket steun eindigt na Q3, aldus het kabinet. KHN vindt het voor nu nog te vroeg om dit besluit te nemen.

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid: Aanpassingen steunpakket door herstel economie | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens