Na de succesvolle editie in 2022 gaat de Horeca Food Waste Challenge Noordoost-Brabant 2024 binnenkort van start en jij kunt de uitdaging aangaan. Aanmelden kan tot eind januari.

Tot 50% verspilling in de horeca
Wist je dat op locaties met buffetten tot 50% van het bereide eten de kliko in gaat? Als 30% van de omzet bestaat uit inkoop en 50% daarvan is voedselverspilling; dan kost dat 15% winstmarge. En dat zijn alleen nog maar de inkoopkosten..

Gelukkig zijn al veel horecaondernemers in de regio bezig met de aanpak van voedselverspilling. Maar het blijft lastig om hier serieuze stappen in te zetten. Voor verdere stimulering organiseren RNOB, KHN en Samen Tegen Voedselverspilling de Horeca Food Waste Challenge Noordoost-Brabant 2024.

Kilo’s, CO2 en euro’s

Onder begeleiding van de Waste Watchers ga je acht weken lang samen met een team aan de slag om minder voedsel te verspillen. De keukeninrichting, menu-engineering en bediening worden onder de loep genomen. Tijdens de inspiratiesessie wisselen restauranteigenaars en koks kennis en tips uit om van elkaar te leren. Het resultaat wordt vertaald naar kilo’s, CO₂ en euro’s.
De challenge wordt afgesloten met een feestelijk en ‘verspillingsvrij’ slotevent voor alle deelnemers. Dan worden de resultaten bekend gemaakt én werpen de horecabedrijven een blik op de toekomst.

In totaal is er plaats voor 60 horecabedrijven uit de regio Den Bosch, Oss, Land van Cuijk en Veghel.
Lees hier de uitleg.

Aanmelden
Aanmelden kan tot eind januari via: backoffice@khn.nl of astrid.smarius@rnob.nl. Begin Mei gaat het event van start.

De Horeca Food Waste Challenge Noordoost-Brabant is een initiatief van RNOB in samenwerking met Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, Koninklijke Horeca Nederland.


Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens