Duurzaam Energie Besparen (DEB) maakt het voldoen aan de energiebesparings- en informatieplicht nu nóg makkelijker. Na het beoordelen van de Erkende Maatregelenlijst energiebesparing (EML), kun je via DEB jouw rapportage downloaden en in de gewenste opmaak direct digitaal doorsturen naar het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Hoe zat het ook alweer?

Als jouw horecagelegenheid meer dan 50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m³ aardgas (equivalent) verbruikt, krijg je te maken met de informatieplicht energiebesparing. Dit houdt in dat je alle energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder uit moet voeren. Ook moet je hierover iedere vier jaar rapporteren. De deadline voor de rapportage is 1 december aanstaande.

De overheid heeft hiervoor de EML opgesteld. Deze lijst bevat 149 maatregelen die je (wanneer van toepassing op jouw onderneming) verplicht moet uitvoeren, of waarvoor je met een gelijkwaardig of beter alternatief komt.

Wil je weten wat kan en wat moet? Doe dan nu onze Quickscan!

Let op! De deadline van de informatie- en onderzoeksplicht energiebesparing van 1 december 2023 staat voor de deur.

DEB stelt jouw rapportage op

Deb.nl helpt je bij het doorlopen van de EML en stelt vervolgens een persoonlijke rapportage op. Deze rapportage kun je downloaden via ons platform in het benodigde XML-format.

Heb je hulp nodig? Wij hebben een eenvoudig en overzichtelijk 8-stappenplan informatieplicht om jou te helpen.

Rapportageverplichtingen uit handen geven?

Als KHN-lid kun je jouw energiezaken voordelig en vertrouwd laten regelen door onze partner COMCAM. COMCAM ontzorgt haar klanten volledig en neemt je alle werkzaamheden rondom de informatieplicht volledig uit handen.

Lees meer: KHN | Zakelijke energiecollectief voor de horeca | COMCAM.

Vraag op tijd eHerkenning aan

Om in te loggen op het eLoket van RVO heb je een eHerkenning (digitale identificatie) nodig. Vraag die zo snel mogelijk aan als je deze nog niet hebt, want het duurt circa vijf werkdagen. Dit kan bijvoorbeeld bij onze partner Z-login.