Goed nieuws! De Tweede Kamer heeft dinsdagmiddag ingestemd met het derde financiële steunpakket voor ondernemers. Er is daarnaast unaniem ingestemd in met de motie van VVD en D66 om de terugbetalingstermijn van belastingen te verruimen van 24 naar 36 maanden.

Lees hier ons verslag van het debat van over het derde steunpakket: ‘Lobbysucces KHN: Kabinet werkt aan voorstel voor Time-Out Arrangement’

3 jaar uitstel terugbetaling belasting – startdatum 1 juli 2021

Goed nieuws voor alle horecaondernemers die eerder dit jaar uitstel van belasting hebben aangevraagd. Mede door de lobby van KHN heeft de Kamer ingestemd met de motie van Kamerleden Van Weyenberg (D66) en Lodders (VVD) om het mogelijk te maken dat ondernemers die hun belastingen hebben uitgesteld deze tot 3 jaar mogen terugbetalen. Ook de oproep van KHN om de termijn pas in te laten gaan per 1 juli 2021 wordt via deze motie uitgevoerd. Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën heeft in een brief aan de Tweede Kamer toegezegd dat hij deze motie gaat uitvoeren.

Voorbereidingen op deeltijd-WW

Voor de lange termijn pleit KHN onder andere voor het mogelijk maken van deeltijd-WW. De aangenomen motie van Kamerleden Palland (CDA) en Tielen (VVD) maakt hiermee een goede start. Deze motie verzoekt het kabinet om nu te beginnen met de voorbereidingen voor (een variant van) deeltijd-WW en ernaar te streven dat dit instrument zo snel mogelijk gereed is als andere steunmaatregelen (zoals de NOW) aflopen.

Nieuwe routekaart

Om horecaondernemers perspectief te geven is het van belang dat het kabinet met een nieuwe routekaart komt. Daarom is het mooi dat de motie van Jetten (D66) door de Tweede Kamer is aangenomen. Deze motie verzoekt de regering om een nieuwe routekaart waarbij onder andere duidelijk wordt wat de beschikbare maatregelen zijn en bij welke indicatoren of situaties deze maatregelen worden ingesteld of juist kunnen worden afgeschaald.

Tot slot stemde bijna alle coalitie- en oppositiepartijen in met de motie van Asscher (PvdA) om, voordat de steun in januari 2021 wordt afgebouwd, te wegen in hoeverre dit gewenst is. Hiermee wil de Kamer voorkomen dat ondernemers in sectoren die het hardst geraakt worden, waaronder de horeca, onnodig verder in de problemen komen.

De verzoeken die via deze aangenomen moties moeten worden uitgevoerd door het kabinet, zijn op verschillende manieren door KHN ingebracht bij de politieke partijen. Ook de komende tijd zet KHN zich keihard in om op verschillende manieren de overheid ervan te overtuigen met een ruimhartig compensatiepakket voor de horeca te komen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens