In navolging op het gesprek van afgelopen dinsdag vond er vanmiddag een vervolgafspraak plaats met minister Grapperhaus, minister Van ’t Wout en staatssecretaris Keijzer met KHN en MKB-Nederland. In het gesprek spraken KHN-voorzitter Robèr Willemsen en KHN-directeur Dirk Beljaarts met de betrokken ministers over de voortgang van de heropening van de horeca. Er is kritisch gekeken naar de verschillende stappen in de routekaart en hoe dit er – als er versoepelingen doorgevoerd kunnen worden – praktisch uit kan komen te zien.

Het kabinet wil de horeca graag meenemen als oplossing en kijken waar er versoepelingen mogelijk zijn, maar dit is volledig afhankelijk van de ontwikkelingen van het virus. In tegenstelling tot wat er in de media is verschenen, is er nog geen beslissing genomen; het kabinet is voorzichtig. Wel heeft het kabinet het OMT om advies gevraagd over onder welke epidemiologische omstandigheden de terrassen weer open kunnen. Het kabinet heeft aangegeven dat de terrassen heel hoog op een klein lijstje staan. Zodra de resultaten van het OMT binnen zijn, zullen er dit weekend binnen het kabinet zich meerdere mensen hierover buigen.

Horecaroutekaart

In aanloop naar maandag blijft KHN volop in overleg met het kabinet. A.s. maandag vindt er opnieuw een gesprek plaats over hoe de horecaroutekaart onderdeel kan zijn van de oplossing in het proces richting het heropenen van de economie. Naar aanleiding van de persconferentie op maandag, zal KHN indien relevant met een aanvullend statement komen. Op dit moment is het belangrijkste dat de wil er is en dat KHN zich enorm gesteund voelt door de burgemeesters als het gaat om versoepelingen. KHN is blij dat zij dit ook delen met het kabinet en hun inwoners.

Branchebrede versoepelingen

KHN focust zich uiteraard niet alleen op de terrassen – dit is slechts voor een klein deel van de horecaondernemers een verbetering. KHN blijft vol inzetten op heropening volgens de KHN routekaart en aandringen op meer branchebrede versoepelingen, omdat dat veilig én verantwoord kan. Hotels, restaurants, cafés, daghoreca, cateraars, clubs & nightlife bedrijven en bedrijven die een belangrijke rol vervullen in leisure & toerisme kunnen niet wachten om hun gasten weer te verwelkomen. En zolang (het merendeel van) de horeca verplicht gesloten blijft, is het écht noodzakelijk dat de overheid de portemonnee trekt; financiële steun is in dat geval echt de enige oplossing.

Lees ook

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens