Stichting De Groene Pluim stimuleert ondernemers in heel Nederland om duurzaam te ondernemen. Door hen te belonen!

Voldoet u als ondernemer ook aan een aantal criteria, dan ontvangt u een Groene Pluim. Dat kost niets en levert u veel inspiratie, goede publiciteit en vooral een warm hart.

Toekomstbestendig ondernemen

De gemeente Baarle-Nassau is met een stevige duurzaamheidsagenda in de hand de afgelopen jaren een duurzaam pad ingeslagen. Denk bijvoorbeeld aan het project voor ondernemers ‘Zon op Bedrijfsdaken’ waarmee de gemeente zonne-energie aantrekkelijk wil maken voor ondernemers. Maar er is meer. Veel meer. Want veel bedrijven zijn heel actief met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Alleen, ze vinden het vaak zo normaal, dat ze het niet doorvertellen. En dat is zonde. Want juist door te vertellen en vooral te laten zien wat je gedaan hebt, kunnen andere ondernemers leren van jouw ervaring. En zo ontwikkelen we toekomstbestendig ondernemen verder in onze gemeente.

Landelijk initiatief

Via De Groene Pluim worden deze bedrijven in het zonnetje gezet. De Groene Pluim is een landelijk initiatief met inmiddels ruim 260 aangesloten bedrijven en 32 Groene Pluimhouders. Nico Sommen: “We weten dat er nog veel bedrijven in deze regio in aanmerking kunnen komen voor een Groene Pluim. Kijk even wat het kan betekenen voor je als bedrijf en meld je aan.” Ondernemers die klimaatverandering aanpakken of moeite doen voor duurzame consumptie, die ondernemers verdienen de Groene Pluim.

Door aan te sluiten maakt een ondernemer deel uit van een groep ondernemers die positief van zich laat horen. Uiteraard leren en delen deze ondernemers hun kennis door interactieve kennissessies, bedrijfsbezoeken, events en het raadplegen van een database met best practices. Als richtsnoer gelden de global goals, ook wel SDG´s genoemd, van de Verenigde Naties.

Aanmelden?

Bedrijven in de gemeente Baarle-Nassau kunnen zich aanmelden tot en met 25 december. Heb je je al eerder aangemeld bij de Groene Pluim? Dan is het niet nodig dat nogmaals te doen (het mag uiteraard wel). Aanmelden kan via www.degroenepluim.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens